Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Carlo Acutis (foto: Posnetek zaslona)
Carlo Acutis | (foto: Posnetek zaslona)

Mladi računalniški genij, ki spodbuja k spreobrnjenju

Novice | 10.10.2022, 09:58 Marjana Debevec

V Assisiju v teh dneh pripravljajo več slovesnosti v spomin na priljubljenega mladega blaženega Carla Acutisa. V sredo bo namreč minilo dve leti od njegove beatifikacije.

Včeraj so se številni mladi zbrali na molitvenem dnevu, v soboto pa je njegova mama Antonia Salzano predstavila knjigo z naslovom: 'Skrivnost mojega sina'. Povedala je, da je navdušena nad mnogimi sadovi, ki izhajajo iz Carlovega življenja. Med njimi je tudi veliko spreobrnjenj in ozdravljenj na njegovo priprošnjo.

»Pomembna so predvsem spreobrnjenja, torej vrnitve ljudi k veri in zakramentom. To je najlepše. Potem pa se množijo tudi oratoriji in skupnosti, ki se navdihujejo pri njem. Mladi ustanavljajo celo združenja, ki sledijo Carlovemu zgledu. Vse to nam prinaša veliko veselja.«

Danes bodo v starem delu mesta odprli menzo Carolo Acutis, kjer bodo delili obroke revnim ljudem in romarjem.

Novice
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...