Slavi KoširSlavi Košir
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Za otroke gre (foto: STA)
Za otroke gre | (foto: STA)

Začetek zbiranja podpisov za referendum proti družinskemu zakoniku

Slovenija | 05.10.2022, 10:22 Rok Mihevc

Državni zbor je z 48 glasovi za in 29 proti sprejel spremembe družinskega zakonika, ki določajo, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb. Istospolnima partnerjema v partnerski zvezi hkrati omogočajo, da skupaj posvojita otroka pod enakimi pogoji kot zakonca.

Na to se je že odzval Aleš Primc, pobudnik in organizator zmagovitih družinskih referendumov 2001, 2012 in 2015. Kot je sporočil, je znova »na nas, na navadnih ljudeh, da na referendumu zaščitimo naše otroke in spoštovanje materinstva in očetovstva v Sloveniji.« Obenem je pozval k oddaji podpisov za referendum – rok za oddajo pobude je naslednji torek, zato je treba pohiteti.

OBRAZEC

Navodila za zbiranje podpisov za družinski referendum 2022

1. Natisnite obrazec (v nastavitvah tiskalnika izberite možnost LEŽEČE)
2. Obrazec izpolnite s čitljivimi črkami, pri čemer naj se podatki ujemajo s podatki na osebnem dokumentu. Teh podpisov ni potrebno overiti na upravi enoti. 
3. Če je le mogoče, na enem listu zberite čim več podpisov.
4. Podpisan obrazec pošljite na naslov: Gibanje za otroke in družine, Malejeva 3, 1000 Ljubljana
5. Pomembno: Rok za oddajo pobude je naslednji torek, zato prosimo, da podpisane obrazce oddate na pošto najkasneje v petek 7.10. , da jih bomo pravočasno prejeli in pripravili za oddajo. 
6. Podpise, ki jih boste zbrali po petku, 7.10., ne dajati na pošto, ampak jih v ponedeljek 10.10.2022 med 10.00 in 18.00 uro prinesite na naslov Koalicija "Za otroke gre!", Tržaška 85, 1000 Ljubljana. Predhodno pokličite na tel. št. 041 260 277 (ga. Amedea).

Pomembno je, da čimprej natisnete obrazce in jih ponudite v podpis čimveč ljudem, družini, prijateljem, sosedom, po skupinah, na manjših in večjih dogodkih itn.

Aleš Primc: Pokažimo, da smo ponosni mame in očetje

"Ja, včeraj je bil žalosten dan. Golobova koalicija je sprejela sporne spremembe družinskega zakonika, ki ne priznavajo pomena mame in očeta za otroka. Uvajajo posvojitve otrok v LGBT razmerja. Dajejo podlago za uvedbo sporne LGBT spolne vzgoje, ki vključuje učenje otrok kako spremeniti spol in spolno usmerjenost."

"Zdaj ni časa za kakšne analize ali obupovanje, ampak za delo. Moramo iti v akcijo. Kot so nas spodbudili naši škofje: na aktiven in demokratičen način se zavzemajmo za zaščito družinskega življenja v Sloveniji. Najbolj pomembna stvar, ki jo moramo narediti v naslednjih 7 dneh je, da zberemo čimveč podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin. Pokažimo, da smo ponosni mame in očetje ter pokončni državljanke in državljani."

Aleš Primc
Aleš Primc © STA

"Vabim vas, da se pridružite veliki akciji zbiranja podpisov za družinski referendum. Podpisov sedaj v prvem koraku ni potrebno overiti na upravnih enotah. Pomembno je, da čimprej natisnete obrazce in jih ponudite v podpis čimveč ljudem, družini, prijateljem, sosedom, po skupinah, na manjših in večjih dogodkih itn. Vsa navodila za zbiranje podpisov dobite na spletni strani 24kul.si.""

Slovenija
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Skladišče Karitas v Lvovu je po napadu ruskih brezpilotnikov v celoti pogorelo (photo: Karitas-Spes) Skladišče Karitas v Lvovu je po napadu ruskih brezpilotnikov v celoti pogorelo (photo: Karitas-Spes)

Humanitarna katastrofa v Lvovu

V torek so ruski brezpilotniki popolnoma uničili največje skladišče humanitarne pomoči Karitas Spes v Lvovu. V požaru je zgorelo več kot 300 ton pomoči, ki je bila namenjena prebivalcem vzhodne ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...