Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Tretja konferenca slovenskih glasbenikov (foto: Svetovni slovenski kongres)
Tretja konferenca slovenskih glasbenikov

Še tri dni do tretje konference glasbenikov

Slovenci po svetu | 20.09.2022, 13:02 Matjaž Merljak

Glasba in posel, glasba in diplomacija ter predstavitev slovenskih glasbenikov iz sveta in Slovenije. Vse to bo med drugim prinesla konferenca, ki se bo v petek začela v Ljubljani.

Svetovni slovenski kongres 3. Konferenco slovenskih glasbenikov iz sveta in Slovenije pripravlja skupaj z Glasbeno matico Ljubljana in Glasbenonarodopisnim inštitutom ZRC SAZU.

Tako bo uvodno predavanje posvečeno 150-letnici Glasbene matice. Konferenca se bo zaključila z ogledom »Glasbene Ljubljane«, v večernih urah pa na koncert slovenskih samospevov v počastitev 150. obletnice Glasbene matice Ljubljana

Na konferenci bo moč prisluhniti zanimivim predavateljem in glasbenikom, ki bodo med drugim govorili tudi o pomenu Slovenskega okteta ter ansambla Avsenik za slovensko glasbo. Med mladimi glasbeniki se bodo po zdaj znanih prijavah predstavili: Petra Kovačič, Lucija Krišelj, Iztok Hrastnik, Jaka Mihelač in Ema Bajc.

Na odprtju konference, ki bo potekala v Atriju ZRC SAZU na Novem trgu 2 v Ljubljani, bo v petek, 23. septembra 2022, ob 9.30 zbrane pozdravil tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon.

Prijave na dogodek zbirajo preko prijavnice. Kotizacije ni. Ob začetku konference bodo izdali zbornik s prispevki sodelujočih v programu, ki bo na voljo na spletni strani Svetovnega slovenskega kongresa v zavihku Zborniki.

Za dodatne informacije pišite na info@slokongres.com ali jihpokličite na telefon +386 1 24 28 550

Več nam je v oddaji Slovencem po svetu in domovini povedala generalna sekretarka SSK Sonja Avguštin Čampa.

Slovenci po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

O avtorju