Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
 (foto: Igor Jereb)
| (foto: Igor Jereb)

Sveta maša za policistke in policiste

Cerkev na Slovenskem | 26.09.2022, 14:32 Rok Mihevc

V župnijski cerkvi sv. Martina v Srednji vasi v Bohinju je ob prazniku nadangela Mihaela, zavetnika policije, potekala 18. sveta maša za policistke in policiste.

Daroval jo je novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje. Škofa Evangeličanske cerkve je zastopal vikar Aleksander Erniša, prisoten je bil tudi prezbiter Srbske pravoslavne cerkve Branislav Todorić. Iz Vojaškega vikariata se je dogodka udeležil vikar Matej Jakopič.

© Igor Jereb

Na dogodku so bili poleg policistov in ostalih navzoči tud Boštjan Šefic, svetovalec predsednika republike za nacionalno varnost, ki je zastopal predsednika države g. Boruta Pahorja, predsednica računskega sodišča Jana Ahčin, župan občine Bohinj Jože Sodja, župan občine
Bled Janez Fajfar.

Po maši je sledilo polaganje cvetja na grobove policistov, s tem so se spomnili vseh pokojnih policistov in policistk.

Cerkev na Slovenskem
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.