Marjan BuničMarjan Bunič
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
Udeleženci okrogle mize v Mariboru (foto: Luka Mavrič)
Udeleženci okrogle mize v Mariboru | (foto: Luka Mavrič)

Politično nekorektni moški

Novice | 25.09.2022, 10:56 Marjana Debevec Luka Mavrič

Včeraj je potekalo tretje vseslovensko srečanje moških. Na praznik blaženega škofa Antona Martina Slomška so v Mariboru v ustanovi, ki nosi njegovo ime razmišljali o tem, kaj pomeni biti mož, kaj pomeni biti oče. Zbralo se je približno 80 mož iz različnih koncev Slovenije.

"Dovolili smo si biti politično nekorektni, saj smo izhajali iz Božje besede, iz prve Mojzesove knjige, ki pravi, da je Bog ustvaril moškega in žensko. Torej človek lahko obstaja le kot moški ali kot ženska, kar je biološka danost. Danes je že skoraj nevarno govoriti na ta način, a to sporočilo prinaša današnjemu zmedenemu človeku in svetu zelo potrebno jasnost," je povedal tajnik Urada za družino Luka Mavrič.

Dr. Andrej Perko je poudaril, da dva očeta nikoli ne moreta nadomestiti matere, pa če sta še tako ljubeča. In dve mami ne moreta nadomestiti očeta. Moški in ženska sta enakovredna, nikoli pa ne bosta enaka. Te različnosti se ne smemo bati, saj nas bogati in nas kliče k nenehni rasti v zakonskem odnosu. Otrok pa prav tako za zdrav razvoj nujno potrebuje spolno različna starša. Tisto, kar mu lahko da le mama, mu ne more dati oče, in obratno. Zelo pomembno je tudi, da otrok ni središče družinskega življenja in da izkusi trdoto pravil in omejitev, sicer vzgajamo egoistične posameznike, ki menijo da jim vse pripada. Dr. Perko pravi, da je danes ta mladina že prevzela oblast in nam vlada.

Predavateljica Urša Cankar Soares je med drugim izpostavila, da so moški danes povsem izključeni iz debate o splavu, ker da je to pravica ženske, ki se pač sama odloča o svojem telesu. Tako je moškim prepovedano ne le sodelovanje pri razpravi o splavu, ampak tudi pri tem, da bi prevzeli svoj del odgovornosti. Podala je podatek iz raziskave, da se kar 90 % žensk ne bi odločilo za splav, če bi imele vso podporo v moškem partnerju. Torej je vloga moškega izjemna.

Sveta maša na 3. vseslovenskem srečanju moških v Mariboru
Sveta maša na 3. vseslovenskem srečanju moških v Mariboru © Luka Mavrič

Novice
Jože Dežman (photo: STA) Jože Dežman (photo: STA)

Jože Dežman prejel odpoved

Jože Dežman, nekdanji direktor Muzeja novejše zgodovine Slovenije, je, kot je sporočil, v torek prejel odpoved pogodbe o zaposlitvi. Dežman je bil po ustanovitvi Muzeja novejše in sodobne ...

Papež Frančišek (photo: Vatican Media) Papež Frančišek (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek je v bolnišnici

Vatikanski tiskovni urad oziroma tiskovni predstavnik Svetega sedeža Matteo Bruni je sporočil, da so papeža Frančiška sprejeli v univerzitetni bolnišnici Gemelli v Rimu na že prej načrtovanih ...

 (photo: )  (photo: )

Nabožne ljudske pesmi

V sklopu letošnjega 18. radijskega misijona pod geslom "Ko se temelji reda podirajo" je bila temu primerno oblikovana tudi oddaja o ljudski glasbi.