Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Kaj je opoldne povedal papež?

Svet | 18.09.2022, 15:12 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pri današnjem opoldanskem nagovoru pozval k miru na Kavkazu. V spopadih med Armenijo in Azerbajdžanom je v zadnjih dneh umrlo najmanj 200 ljudi. »Mir je mogoč, ko utihne orožje in se začne dialog,« je dejal papež ter znova povabil tudi k molitvi za Ukrajino in mir v drugih deželah, kjer divjajo krvave vojne.

V komentarju današnjega evangeljskega odlomka, ki govori o podkupovanju, pa je dejal, da se kristjani ob korupciji in nepoštenosti ne smemo prepustiti malodušju ali ostati brezbrižni.

»Poklicani smo biti ustvarjalni pri delanju dobrega, s preudarnostjo in modrostjo evangelija. Dobrine tega sveta, ne samo materialne, ampak vse darove, ki smo jih prejeli od Gospoda, moramo uporabljati ne za lastno bogatenje, ampak za ustvarjanje bratske ljubezni in družbenega prijateljstva,« je dejal papež.

Svet
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...