Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Kaj je opoldne povedal papež?

Svet | 18.09.2022, 15:12 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pri današnjem opoldanskem nagovoru pozval k miru na Kavkazu. V spopadih med Armenijo in Azerbajdžanom je v zadnjih dneh umrlo najmanj 200 ljudi. »Mir je mogoč, ko utihne orožje in se začne dialog,« je dejal papež ter znova povabil tudi k molitvi za Ukrajino in mir v drugih deželah, kjer divjajo krvave vojne.

V komentarju današnjega evangeljskega odlomka, ki govori o podkupovanju, pa je dejal, da se kristjani ob korupciji in nepoštenosti ne smemo prepustiti malodušju ali ostati brezbrižni.

»Poklicani smo biti ustvarjalni pri delanju dobrega, s preudarnostjo in modrostjo evangelija. Dobrine tega sveta, ne samo materialne, ampak vse darove, ki smo jih prejeli od Gospoda, moramo uporabljati ne za lastno bogatenje, ampak za ustvarjanje bratske ljubezni in družbenega prijateljstva,« je dejal papež.

Svet
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...