Štefan IskraŠtefan Iskra
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marta JerebičMarta Jerebič
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Kaj je opoldne povedal papež?

Svet | 18.09.2022, 15:12 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pri današnjem opoldanskem nagovoru pozval k miru na Kavkazu. V spopadih med Armenijo in Azerbajdžanom je v zadnjih dneh umrlo najmanj 200 ljudi. »Mir je mogoč, ko utihne orožje in se začne dialog,« je dejal papež ter znova povabil tudi k molitvi za Ukrajino in mir v drugih deželah, kjer divjajo krvave vojne.

V komentarju današnjega evangeljskega odlomka, ki govori o podkupovanju, pa je dejal, da se kristjani ob korupciji in nepoštenosti ne smemo prepustiti malodušju ali ostati brezbrižni.

»Poklicani smo biti ustvarjalni pri delanju dobrega, s preudarnostjo in modrostjo evangelija. Dobrine tega sveta, ne samo materialne, ampak vse darove, ki smo jih prejeli od Gospoda, moramo uporabljati ne za lastno bogatenje, ampak za ustvarjanje bratske ljubezni in družbenega prijateljstva,« je dejal papež.

Svet
 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...