Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik
Vojaški vikar Matej Jakopič med vojaki (foto: Vojaški vikariat)
Vojaški vikar Matej Jakopič med vojaki | (foto: Vojaški vikariat)

Dan vojaškega vikariata: Kdo je najmočnejši?

Slovenija | 18.09.2022, 12:12 Marta Jerebič

Na Brezje so danes poromali pripadniki in pripadnice Slovenske vojske. S tem so obeležili dan vojaškega vikariata, ki ga praznujemo 21. septembra. Na ta dan leta 2000 je bil podpisan prvi sporazum, ki je temelj za redno delo vikariata. Sveto mašo pred baziliko Marije Pomagaj je daroval vojaški vikar, Matej Jakopič.

V pridigi je poudaril, da ni najmočnejši tisti, ki dvigne 500 kilogramov, ali tisti, ki vodi podjetje s 5 tisoč zaposlenimi. Najmočnejši je tisti, ki zna obvladati sebe. »Zato vam drage vojakinje, dragi vojaki, ki smo danes priromali sem na Brezje želim, da kljub temu, kar nam je po zakonu dovoljeno, znamo vedno upoštevati tudi drug, Božji zakon - ljubezen do Boga in ljubezen do bližnjih. Hvala vam za to, ker ste vedno na voljo slovenskim državljanom,« je dejal vojaški vikar Matej Jakopič.

Maše se je z obrambnega ministrstva udeležil državni sekretar Damir Črnčec.

Slovenija
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...