Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Draga 2020 (foto: Youtube Draga 2020)
Draga 2020 | (foto: Youtube Draga 2020)

Konec tedna bo Draga 2022

Slovenci po svetu | 31.08.2022, 18:32 Matjaž Merljak

V parku Finžgarjevega doma na Opčinah pri Trstu se bo petek začel bogat tridnevni spored letošnjih 57. študijskih dnevov Draga, ki jih prireja Društvo slovenskih izobražencev.

Med nastopajočimi bodo nekdanja ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch, zgodovinar in novinar Jože Možina, teolog Janez Juhant in nekdanji zunanji minister Anže Logar.

Že na samem začetku bo udeležence nagovoril predsednik Slovenije Borut Pahor, v soboto pripravljajo hommage tržaškemu pisatelju Borisu Pahorju, v nedeljo pa bosta tudi sveta maša in podelitev Peterlinove nagrade (prejemnik bo dolgoletni predsednik Slovenske prosvete Marij Maver).

Dogajanju bo vse dni mogoče slediti tudi po spletu.

Vzporedno poteka tudi Draga mladih, ki jo prireja društvo Mladih v odkrivanju skupnih poti. Obravnavajo tematiko vpliva družbenih omrežij. Osrednji dogodek bo v soboto z okroglo mizo.

Program Drage 2022
Program Drage 2022 © Slovenska prosveta

Slovenci po svetu
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...

O avtorju