Meta PotočnikMeta Potočnik
Draga 2020 (foto: Youtube Draga 2020)
Draga 2020 | (foto: Youtube Draga 2020)

Konec tedna bo Draga 2022

Slovenci po svetu | 31.08.2022, 18:32 Matjaž Merljak

V parku Finžgarjevega doma na Opčinah pri Trstu se bo petek začel bogat tridnevni spored letošnjih 57. študijskih dnevov Draga, ki jih prireja Društvo slovenskih izobražencev.

Med nastopajočimi bodo nekdanja ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch, zgodovinar in novinar Jože Možina, teolog Janez Juhant in nekdanji zunanji minister Anže Logar.

Že na samem začetku bo udeležence nagovoril predsednik Slovenije Borut Pahor, v soboto pripravljajo hommage tržaškemu pisatelju Borisu Pahorju, v nedeljo pa bosta tudi sveta maša in podelitev Peterlinove nagrade (prejemnik bo dolgoletni predsednik Slovenske prosvete Marij Maver).

Dogajanju bo vse dni mogoče slediti tudi po spletu.

Vzporedno poteka tudi Draga mladih, ki jo prireja društvo Mladih v odkrivanju skupnih poti. Obravnavajo tematiko vpliva družbenih omrežij. Osrednji dogodek bo v soboto z okroglo mizo.

Program Drage 2022
Program Drage 2022 © Slovenska prosveta

Slovenci po svetu
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...

O avtorju