Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik
Draga 2020 (foto: Youtube Draga 2020)
Draga 2020 | (foto: Youtube Draga 2020)

Konec tedna bo Draga 2022

Slovenci po svetu | 31.08.2022, 18:32 Matjaž Merljak

V parku Finžgarjevega doma na Opčinah pri Trstu se bo petek začel bogat tridnevni spored letošnjih 57. študijskih dnevov Draga, ki jih prireja Društvo slovenskih izobražencev.

Med nastopajočimi bodo nekdanja ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch, zgodovinar in novinar Jože Možina, teolog Janez Juhant in nekdanji zunanji minister Anže Logar.

Že na samem začetku bo udeležence nagovoril predsednik Slovenije Borut Pahor, v soboto pripravljajo hommage tržaškemu pisatelju Borisu Pahorju, v nedeljo pa bosta tudi sveta maša in podelitev Peterlinove nagrade (prejemnik bo dolgoletni predsednik Slovenske prosvete Marij Maver).

Dogajanju bo vse dni mogoče slediti tudi po spletu.

Vzporedno poteka tudi Draga mladih, ki jo prireja društvo Mladih v odkrivanju skupnih poti. Obravnavajo tematiko vpliva družbenih omrežij. Osrednji dogodek bo v soboto z okroglo mizo.

Program Drage 2022
Program Drage 2022 © Slovenska prosveta

Slovenci po svetu
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

O avtorju