Damijana MedvedDamijana Medved
Jakob ČukJakob Čuk
Marta JerebičMarta Jerebič
Vsakodnevni obiskovalec pri Mariji Pomagaj (foto: FB Svetišče Brezje)
Vsakodnevni obiskovalec pri Mariji Pomagaj | (foto: FB Svetišče Brezje)

Prav zanimiv vsakodnevni obiskovalec pri Mariji Pomagaj

Cerkev na Slovenskem | 30.08.2022, 18:54 Rok Mihevc

K Mariji Pomagaj na Brezje Slovenci radi romamo, sploh v času med velikim in malim šmarnom. Da skoraj ni trenutka, ko pred milostno podobo ne bi bilo nekoga, je pred časom za Komentar tedna pripovedovala Andreja Firšt Eržen.

A očitno ljudje nismo edini, ki čutimo posebno vez z Marijo in Bogom. Kot pišejo na Facebook strani Svetišče Brezje, je vsakodnevni obiskovalec namreč tudi mačkon, ki na objavljenem posnetku prikoraka pred podobo Marije Pomagaj. Pred časom pa so ob fotografiji zapisali tudi naslednjo misel: "Biti čuječ pomeni biti buden; pomeni trezno razmišljati o življenju. Biti čuječ pomeni znati odpreti vrata Bogu, ki trka. Biti čuječ pomeni živeti po Božjih zapovedih. Bit čuječ pomeni sprejeti ljudi, ki nam jih na pot življenja pošilja Bog, da bi z ljubeznijo do njih zoreli v Božji ljubezni."

© FB Svetišče Brezje

Poglejte si videoposnetekPrav kmalu nas radijce čaka radijsko kolesarjenje "Od Marije k Mariji, od prijatelja k prijatelju".

Tu poglejte, kam.


SVETIŠČE BREZJE

Urnik svetih maš in molitev Bazilika Marije Pomagaj je za češčenje in molitev odprta od 6. do 20. ure.
 

Svete maše:
med tednom: ob 7.00, 8.30, 10.00, 19.00
sobota: ob 7.00, 8.30, 10.00, 16.00, 19.00
nedelja in praznik: ob 7.00, 8.30, 10.00, 11.30, 16.00, 19.00

Sveta spoved:
med 7. in 12. uro ter 15. in 19. uro


Cerkev na Slovenskem, Duhovnost, Pozitiva
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...