Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Vsakodnevni obiskovalec pri Mariji Pomagaj (foto: FB Svetišče Brezje)
Vsakodnevni obiskovalec pri Mariji Pomagaj | (foto: FB Svetišče Brezje)

Prav zanimiv vsakodnevni obiskovalec pri Mariji Pomagaj

Cerkev na Slovenskem | 30.08.2022, 18:54 Rok Mihevc

K Mariji Pomagaj na Brezje Slovenci radi romamo, sploh v času med velikim in malim šmarnom. Da skoraj ni trenutka, ko pred milostno podobo ne bi bilo nekoga, je pred časom za Komentar tedna pripovedovala Andreja Firšt Eržen.

A očitno ljudje nismo edini, ki čutimo posebno vez z Marijo in Bogom. Kot pišejo na Facebook strani Svetišče Brezje, je vsakodnevni obiskovalec namreč tudi mačkon, ki na objavljenem posnetku prikoraka pred podobo Marije Pomagaj. Pred časom pa so ob fotografiji zapisali tudi naslednjo misel: "Biti čuječ pomeni biti buden; pomeni trezno razmišljati o življenju. Biti čuječ pomeni znati odpreti vrata Bogu, ki trka. Biti čuječ pomeni živeti po Božjih zapovedih. Bit čuječ pomeni sprejeti ljudi, ki nam jih na pot življenja pošilja Bog, da bi z ljubeznijo do njih zoreli v Božji ljubezni."

© FB Svetišče Brezje

Poglejte si videoposnetekPrav kmalu nas radijce čaka radijsko kolesarjenje "Od Marije k Mariji, od prijatelja k prijatelju".

Tu poglejte, kam.


SVETIŠČE BREZJE

Urnik svetih maš in molitev Bazilika Marije Pomagaj je za češčenje in molitev odprta od 6. do 20. ure.
 

Svete maše:
med tednom: ob 7.00, 8.30, 10.00, 19.00
sobota: ob 7.00, 8.30, 10.00, 16.00, 19.00
nedelja in praznik: ob 7.00, 8.30, 10.00, 11.30, 16.00, 19.00

Sveta spoved:
med 7. in 12. uro ter 15. in 19. uro


Cerkev na Slovenskem, Duhovnost, Pozitiva
Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media) Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek: Roke stran!

Več tisoč ljudi se je včeraj zbralo na ulicah in strehah hiš v Kinšasi ter tako pozdravilo papežev prihod v Kongo.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...