Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Pregled tovora na ladji Razoni (foto: UN Humanitarian/Twitter)
Pregled tovora na ladji Razoni | (foto: UN Humanitarian/Twitter)

Inšpekcija končana. Ukrajinska koruza končno na poti v Libanon.

Novice | 03.08.2022, 12:52 Robert Božič

Na s 26.527 tonami koruze naloženi ladji Razoni se je, ko je njen krov zapustil zadnji od inšpektorjev, oglasila sirena in naznanila nadaljevanje poti proti Tripoliju, libanonski mediji povzemajo poročanje agencije AP.

Kot smo že včeraj poročali gre za prvo pošiljko žita, ki so ga iz Ukrajine, od začetka ruske invazije na to državo, v svet poslali prek črnomorske poti in se odvija v skladu z dogovorom, ki sta ga pred dobrim tednom dni, ob posredovanju Združenih narodov in Turčije, posamezno podpisala Moskva in Kijev.

V ekipi inšpektorjev so bili predstavniki Ukrajine, Rusije, Turčije in Združenih narodov, pregled ladje pa je trajal 90 minut.

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres upa, da bo to prva od mnogih komercialnih ladij, ki bodo plule v skladu z dogovorom, ki sta ga pred dobrim tednom dni ob posredovanju ZN in Turčije sklenili Rusija in Ukrajina in da bo to pripomoglo k stabilnosti in pomoči za globalno prehransko oskrbo, "še posebej v najbolj občutljivem humanitarnem kontekstu".

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...