Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Stari oče z vnukinjo (foto: Pixabay)
Stari oče z vnukinjo | (foto: Pixabay)

Papež na drugi svetovni dan starih staršev: ustvarjajte v svetu revolucijo nežnosti!

Novice | 24.07.2022, 00:34 Marjana Debevec

Praznujemo drugi dan starih staršev, ki je nastal na pobudo papeža Frančiška. Letošnja poslanica ima naslov: Še v starosti rodijo sadove. Sveti oče v njej opozarja na kulturo odmetavanja ostarelih.

Da bi razumeli lepoto starosti, moramo po papeževih besedah gojiti svoje notranje življenje odnosa z Bogom. Obenem pa so po papeževih besedah pomembni tudi odnosi z drugimi ljudmi. Starost zato ni nekoristen čas, v katerem bi se lahko umaknili in potegnili vesla v čoln, ampak je čas, v katerem lahko še vedno obrodimo sadove, zapiše Frančišek. Prepričan je namreč, da starejše čaka novo poslanstvo.

Zaradi pandemije, stopnjevanja napetosti, vojne v Ukrajini in drugih izzivov smo ljudje potrebni globoke spremembe in spreobrnjenja, je prepričan papež Frančišek. To spreobrnjenje naj bi po njegovih besedah demilitariziralo naša srca in vsakemu omogočilo, da v drugem spozna brata.

»In mi, stari starši in ostareli, imamo veliko odgovornost: da naučimo moške in ženske našega časa, da bodo videli druge z istim prizanesljivim in nežnim pogledom, s kakršnim gledamo svoje vnuke«, je še zapisal sveti oče in ostarele povabil, naj v svetu zanetijo revolucijo nežnosti.

Novice
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...