Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Tanja DominkoTanja Dominko
Razred (foto: PixaBay)
Razred | (foto: PixaBay)

Učitelji se bomo morali podrejati LGBTIQ ideologiji

| 13.07.2022, 08:55 Marjana Debevec

V Društvu katoliških pedagogov Slovenije so se z zaskrbljenostjo odzvali na petkovo odločitev ustavnega sodišča. Poleg tega, da bo uveljavitev členov zakona spremenila celotno Slovensko družbo, pa pred katoliške učitelje postavlja zahteve, ki jih ne bodo mogli izvajati. Podrejati se bodo morali namreč načelom LGBTIQ+ ideologije, so zapisali v izjavi za javnost.

OBJAVLJAMO CELOTNO IZJAVO DRUŠTVA KATOLIŠKIH PEDAGOGOV SLOVENIJE

Kot učitelji v javnih vrtcih in šolah vemo, da bo uveljavitev členov zakona spremenila celotno Slovensko družbo. Posegla  bo namreč v narodovo moralno in etično jedro, ki temelji na zdravem posamezniku, zdravi družini in dobri šoli. Pred nami – učitelji bodo zahteve, ki jih ne bomo mogli izvajati. So namreč v popolnem neskladju s temeljnimi zakonitostmi narave, bioloških danosti, človekovega dostojanstva in etične drže posameznika. V vrtcih in šolah vzgajamo in poučujemo otroke, ki oblikujejo svojo lastno in narodovo prihodnost. Z uveljavitvijo zakona bo pred starše, otroke in pred učitelje postavljena zahteva po podrejanju načelom LGBTIQ+ ideologije, ki je po našem prepričanju uničujoča tako za posameznika kot za družbo.

Preko zakona se bo začela uporaba priročnika Ljubezen je ljubezen, ki že nekaj časa čaka na zeleno luč uporabe v šolah in vrtcih. Z vsebinami tega priročnika bodo pred učitelji in učenci dileme neetičnega uvajanja otrok v svet spolnosti. Tako, kot so zasnovane v priročniku, otrokom ne smejo biti predstavljene, če ne želimo iz njih narediti čustvenih invalidov. Učitelji bodo postavljeni pred izredno težko moralno dilemo, saj ne bodo mogli govoriti in poučevati stvari, za katere se zavedajo, da bo negativno vplivala na otroke. S takimi zahtevami bo še dodatno omajano dostojanstvo učiteljev. Sprašujemo se, kje so meje, ki varujejo dostojanstvo posameznika – tako otroka, staršev in učiteljev pred poseganjem zagovornikov ideologije LGBTIQ+. Spoštujemo vsakega človeka in njegovo mnenje. Toda to pričakujemo tudi od drugih. Svoboda vsakega se konča na mejah svobode sočloveka.

Vse predlagano bo v nasprotju z 53. členom ustave RS, ki določa, da država varuje družino, materinstvo, očetovstvo, otroke in mladino ter ustvarja za to varstvo potrebne razmere.

Z uveljavitvijo Zakona se bodo v Sloveniji večali vsi negativni trendi, jih sicer med mladimi v šolah opažamo že nekaj let: negotovost in zmedenost glede lastne identitete, destruktivna in družbeno odklonilna vedenja, ki se na koncu odrazijo v vse večji apatičnosti in stopnji samomorilnosti. Z nekaj modrosti bi se lahko zgledovali po izkušnjah ameriške in zahodnih družb, ki se že soočajo z negativnimi učinki spreminjanja  posameznika in družine ter se vračajo k naravnim zakonitostim.

Z vsemi temi spoznanji bomo tudi v DKPS naredili vse, kar je v naši moči, da se izognemo pogubnim posledicam uvajanja ZZZDR v šole. Sprašujemo se, kdo, če ne ustavno sodišče s svojim vplivom na zakonodajo in vlada naj bi najbolj skrbel za prihodnost zdrave slovenske družbe? V tem primeru delata proti temu. Ter proti volji velike večine Slovencev, ki smo na treh referendumih jasno izrazili svoja stališča glede te vsebine. Si res želimo tega?

Helena Kregar za Društvo katoliških pedagogov Slovenije

Jože Dežman (photo: STA) Jože Dežman (photo: STA)

Jože Dežman prejel odpoved

Jože Dežman, nekdanji direktor Muzeja novejše zgodovine Slovenije, je, kot je sporočil, v torek prejel odpoved pogodbe o zaposlitvi. Dežman je bil po ustanovitvi Muzeja novejše in sodobne ...

Papež Frančišek (photo: Vatican Media) Papež Frančišek (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek je v bolnišnici

Vatikanski tiskovni urad oziroma tiskovni predstavnik Svetega sedeža Matteo Bruni je sporočil, da so papeža Frančiška sprejeli v univerzitetni bolnišnici Gemelli v Rimu na že prej načrtovanih ...

Alojz Kovšča (photo: Tomo Strle, Domovina) Alojz Kovšča (photo: Tomo Strle, Domovina)

Zdaj je Alojz Kovšca brez dlake na jeziku. (1.del)

Ne bodite tiho, je nedavno na Goriškem večeru pod okriljem Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve zbrane pozval nekdanji predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca. Zdaj, ko ni več na tej ...

 (photo: )  (photo: )

Nabožne ljudske pesmi

V sklopu letošnjega 18. radijskega misijona pod geslom "Ko se temelji reda podirajo" je bila temu primerno oblikovana tudi oddaja o ljudski glasbi.