Nataša LičenNataša Ličen
Jakob ČukJakob Čuk
Marta JerebičMarta Jerebič
Papež Frančišek (foto: Unsplash)
Papež Frančišek | (foto: Unsplash)

Bo sveti oče še poleti obiskal Ukrajino?

Svet | 10.07.2022, 16:40 Helena Križnik

Ni izključeno, da bi se papež Frančišek avgusta mudil v Ukrajini. To je v pogovoru za prvi program italijanske nacionalne televizije nakazal vatikanski tajnik za odnose z državami, nadškof Paul Richard Gallagher. Dodal je, da bi imel lahko ta obisk zelo pozitivne rezultate.

Veliko bo sicer odvisno od tega, kako bo sveti oče prestal julijsko potovanje v Kanado, ki bo tudi zelo naporno, je opozoril nadškof Gallagher. O stikih z Rusijo je povedal, tako poroča portal Vatican News, da so trenutno bolj institucionalni prek apostolskega nuncija v Moskvi in ruskega veleposlanika pri Svetem sedežu.

Proti koncu septembra bo papež Frančišek v Assisiju in Materi

Bo pa papež Frančišek 24. septembra zagotovo odšel v Assisi, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža. Po pisanju portala Vatican News se bo udeležil srečanja mladih ekonomistov in podjetnikov, povezanih v pobudi »Frančiškova ekonomija«. Dan pozneje bo v Materi vodil slovesno somaševanje ob sklepu narodnega evharističnega kongresa.

Svet, Novice
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...