Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Unsplash)
Papež Frančišek | (foto: Unsplash)

Bo sveti oče še poleti obiskal Ukrajino?

Svet | 10.07.2022, 16:40 Helena Križnik

Ni izključeno, da bi se papež Frančišek avgusta mudil v Ukrajini. To je v pogovoru za prvi program italijanske nacionalne televizije nakazal vatikanski tajnik za odnose z državami, nadškof Paul Richard Gallagher. Dodal je, da bi imel lahko ta obisk zelo pozitivne rezultate.

Veliko bo sicer odvisno od tega, kako bo sveti oče prestal julijsko potovanje v Kanado, ki bo tudi zelo naporno, je opozoril nadškof Gallagher. O stikih z Rusijo je povedal, tako poroča portal Vatican News, da so trenutno bolj institucionalni prek apostolskega nuncija v Moskvi in ruskega veleposlanika pri Svetem sedežu.

Proti koncu septembra bo papež Frančišek v Assisiju in Materi

Bo pa papež Frančišek 24. septembra zagotovo odšel v Assisi, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža. Po pisanju portala Vatican News se bo udeležil srečanja mladih ekonomistov in podjetnikov, povezanih v pobudi »Frančiškova ekonomija«. Dan pozneje bo v Materi vodil slovesno somaševanje ob sklepu narodnega evharističnega kongresa.

Svet, Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...