Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Shod ob robu odlocanja ustavnega sodisca o ukinitvi zakonske zveze zene in moza ter posvojitvah otrok v homoseksualna oziroma LGBTQIA+ razmerja, ki ga je pripravila stranka ZA Slovenijo - Glas za otroke in druzine. (foto: STA)
Shod ob robu odlocanja ustavnega sodisca o ukinitvi zakonske zveze zene in moza ter posvojitvah otrok v homoseksualna oziroma LGBTQIA+ razmerja, ki ga je pripravila stranka ZA Slovenijo - Glas za otroke in druzine. | (foto: STA)

Ustavno sodišče je danes številnim družinam v Sloveniji prisolilo zaušnico

Slovenija | 08.07.2022, 14:56 Tanja Dominko

Ustavno sodišče je danes številnim družinam v Sloveniji prisolilo zaušnico.

Odločilo je, da je zakonodajna ureditev, ki določa, da lahko zakonsko zvezo skleneta le dve osebi različnega spola in da istospolna partnerja, ki živita v formalni partnerski zvezi, ne moreta skupaj posvojiti otroka, v neskladju z ustavno prepovedjo diskriminacije. Tako velja, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb ne glede na spol in da lahko istospolna partnerja, ki živita v partnerski zvezi, skupaj posvojita otroka pod enakimi pogoji kot zakonca.

Gibanje za otroke in družine je že pred časom ustavnemu sodišču predložilo argumente, iz katerih izhaja, da za ukinitev zakonske zveze žene in moža ter uvedbo LGBT posvojitev otrok ni pravne podlage ne v Ustavi Republike Slovenije ne v mednarodnih dokumentih o človekovih pravicah. Poudarja tudi, da so državljani že na treh družinskih referendumih odločili, da otrok potrebuje ljubeča mamo in očeta.

Po mnenju predsednika Gibanja za otroke in družine Aleša Primca bodo posledice te odločitve negativne za mnoge otroke, mlade in družine.

Na odločitev Ustavnega sodišča so se že odzvali v Koaliciji "Za otroke gre"

Današnja odločitev Ustavnega sodišča, ki zahteva ukinitev zakonske zveze žene in moža ter uvedbo posvojitev otrok v homoseksualna in transseksualna razmerja, je škandalozna, krivična in ideološko motivirana. Odločitev šestih ustavnih sodnikov – dr. Mateja Accetta, Katje Šugman Stubbs, dr. Roka Čeferina, dr. Špelce Mežnar in dr. Marijana Pavčnika – s katero so ukinili zakonsko zvezo žene in moža ter uzakonili posvojitve otrok v homoseksualna in transseksualna razmerja, je v popolnem nasprotju z načelom pravičnosti, naravnim pravom ter slovensko kulturo. Prav tako je njihova odločitev nedemokratična, saj je 6 ustavnih sodnikov poteptalo odločitev 1.085.275 državljanov, ki so na treh referendumih pokazali, da mora slovenska zakonodaja ščititi temeljne človekove pravice otrok do matere in očeta ter naravno danost ženskega in moškega spola. Ideološko motivirana odločba Ustavnega sodišča je tudi v popolnem nasprotju s slovensko kulturo in tradicijo. Odločitev 6 ustavnih sodnic in sodnikov je kriminalna tudi z vidika slovenske demografije. Slovenija že 40 let ne dosega stopnje rodnosti, ki je potrebna za naravno obnavljanje prebivalstva. V kritičnem času, ko je nujno okrepiti pomen materinstva in očetovstva, je Ustavno sodišče protiustavno razveljavilo pomen mame in očeta za otroka. V tem smislu se zato ta odločitev lahko razume tudi kot narodna veleizdaja.
Sodba ustavnega sodišča je protiustavna, ker je v neposrednem nasprotju s 53. členom ustave, ki določa: »Država varuje družino, materinstvo, očetovstvo, otroke in mladino ter ustvarja za to varstvo potrebne razmere.«

Sodba ustavnega sodišča je protiustavna, ker sta v zadevi razsojala dva pristranska sodnika, ki ne zagotavljata nepristranskega sojenja in videza nepristranskega sojenja. Sodnica Katja Šugman Stubbs je nastopala kot aktivistka v referendumski kampaniji na strani LGBT aktivistov. Prav tako je v referendumski kampaniji LGBT aktivistov sodeloval Aleksander Čeferin, brat dr. Roka Čeferina.

Dejstvo je, da odločitev 6 ustavnih sodnikov ni bila stvar ustavnopravnih in presoj, temveč rezultat strategije radikalnih LGBTQIA+ aktivistov, ki več kot dvajset let izvajajo napade na temeljne pravice otrok, pravice otrok in staršev v šolah ter hočejo za vsako ceno vsiliti svoj življenjski slog celotni družbi. V ta namen so nakopičili veliko gospodarsko, medijsko in politično moč, s katero obvladujejo tudi ustavno sodišče. Med drugim je večina v državnem zboru, ki jo obvladujejo že več mandatov ustanovila posebno LGBTQIA državno institucijo t.i. Urad zagovornika načela enakosti, ki s proračunskimi sredstvi koordinira radikalno ideološko nasilje nad slovenskim narodom. Letno samo ta urad dobiva iz proračuna 1.471.000 EUR. Z omenjenimi sredstvi so zaposlili 20 radikaliziranih LGBTQIA+ aktivistov, s katerim so pripravili ustavni udar, ki smo mu priče, saj so s pomočjo levičarskih strank in poslancev, organizirali izvolitev radikalnih LGBT ustavnih sodnikov, kot je napovedala nekdanja poslanka in sodnica Jasna Murgel.

V Koaliciji »Za otroke gre!« sporočamo vsem podpornikom in javnosti, da bomo po sramotni odločitvi Ustavnega sodišča delali naprej s še povečano aktivnostjo. V imenu 1.085.275 volilcev, katerih trojno referendumsko voljo je poteptalo ustavno sodišče se bomo borili na ulicah, v Državnem zboru, v šolskem sistemu, pomagali staršem in učiteljem pri vsesplošnem uporu homoseksualizaciji in transeskualizaciji otrok v vrtcih in osnovnih šolah. Prav tako se bomo borili, da naših otroke ne bodo za državnih denar in v šolah indoktrinirali, naj si hormonsko in kirurško spreminjajo spol ter spolno usmerjenost, saj si s tem trajno poškodujejo svoje zdravje. Ob tem poudarjamo:

1. Odločitev Ustavnega sodišča je ideološki in političen konstrukt, ki nima temelja v Ustavi RS in v mednarodnih dokumentih o človekovih pravicah.

2. Ta odločitev bo imela za posledico, da bodo naše otroke lahko posvajali dve osebi istega spola, transseksualca, queerseskaualca itn., ne bodo jih pa mogli stari starši, ki so otrokom takoj za mamo in očetom najbližji.

3. Ta odločitev bo postala zakonodajni temelj za uvedbo umetnih oploditev žensk brez moža ali partnerja, tako da otroci ne bodo imeli znanega očeta.

4. Z odločitvijo Ustavnega sodišča je dosežen cilj privilegirane LGBTQIA+ kaste v Sloveniji, saj so z njo dobili temelj za uvajanje radikalne LGBT ideologije v vrtčevske in šolske programe, kjer bodo otroke brez soglasja staršev učili, da otrok ne rabi mame in očeta ter, kako se spreminja spol in spolno usmerjenost.

5. Ta odločitev bo podlaga za uvedbo trgovine z otroki ter za grobo izkoriščanje revnih žensk, ki bodo za plačilo spočenjale, rojevale in prodajale svoje otroke bogatim naročnikom (kar se že dogaja v nekateri državah po svetu).

6. Ta sodba je v popolnem nasprotju s temeljnimi človekovimi pravicami ter pomeni, da šest ustavnih sodnikov zavestno zanika naravno dejstvo, da je mama ženska in oče moški. Prav tako ne priznavajo materinske in očetovske vloge ter njunega pomena za rojstvo, razvoj in vzgojo otroka.

7. Ta sodba je poteptala voljo 1.085.275 glasov državljank in državljanov na treh družinskih referendumih.
ZATO
Napovedujemo boj za otrokove pravice, za naše otroke, za naše vrednote vse do zmage. Dokler ne spremenimo te sramotne odločitve ustavnega sodišča. V tem boju bomo zmagali. Boj bo lahko trajal dolgo. Na to sem pripravljen. Ampak nikoli ne bomo odnehali in nikoli se ne bomo predali. Borili se bomo do zmage.

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.