Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc
Pisan pogled na zbrano množico Prijateljev Radia Ognjišče v Arboretumu (foto: Rok Mihevc)
Pisan pogled na zbrano množico Prijateljev Radia Ognjišče v Arboretumu | (foto: Rok Mihevc)

Rojstni dan Slovenije bomo skupaj z vami znova praznovali v Arboretumu

Dogodki | 16.06.2022, 11:36 Mirjam Judež

Draga domovina Slovenija, Prijatelji Radia Ognjišče te imamo radi, zato te bomo na tvoj 31. rojstni dan, 25. junija, počastili v prekrasnem okolju med vrtnicami in ostalim cvetjem in zelenjem – v Arboretumu. Darovali bomo mašo in zapeli z Ano Plahutnik ob spremljavi njenega očeta Tomaža na citrah. To bo tudi srečanje PRO.

Srečanje PRO bo v znamenju ljubezni do domovine in narave. Med 8. in 10. uro bo prost vstop v park za vse tiste, ki boste na blagajni povedali, da ste prišli k sv. maši za domovino/na srečanje PRO. To je naše tajno geslo. :) Do prizorišča je približno 10 minut hoje. Za tiste, ki težko hodite, bomo imeli dva avtomobilčka za golf, s katerima vas bomo pripeljali na prizorišče, toda bodite v parku pravočasno (vsaj pol ure prej).

Ob 10. uri bomo začeli s sv. mašo za domovino, ki jo bo daroval škof Anton Jamnik.

Lani je sv. mašo daroval škof Stres, letos jo bo škof Jamnik; radijci ob njem pa bodo na radijskih počitnicah :)
Lani je sv. mašo daroval škof Stres, letos jo bo škof Jamnik; radijci ob njem pa bodo na radijskih počitnicah :) © Rok Mihevc

Po maši se bo dogajanje v Arboretumu nadaljevalo, ker smo za kratek koncert zaprosili Ano in Tomaža Plahutnika. Ana je študentka petja na Akademiji za glasbo (redno jo videvamo tudi v Poletnem gledališču Studenec), njen oče Tomaž pa učitelj citer v glasbeni šoli Kamnik. Slišali bomo nekaj lepih slovenskih pesmi, ki jih bo v lep šopek povezala novinarka Tanja Dominko.

V Arboretumu bodo drevesa poskrbela za senco, vi pa s seboj prinesite kakšne blazinice, zložljive stole, odeje ... da vam bo še bolj udobno!  

Prav prijetno je biti pri sv. maši in na koncertu v zavetju sence dreves
Prav prijetno je biti pri sv. maši in na koncertu v zavetju sence dreves © Rok Mihevc

Nasvidenje med rožicami v Arboretumu 25. junija ob 10. uri na skupnem praznovanju 31. rojstnega dne naše drage Slovenije. Za vse, ki boste prišli na naše praznovanje, je vstop med 8. in 10. uro prost. 

Lani je bilo tako, letos bo pa še lepše in še več nas bo (omejitvenih ukrepov ni več)
Lani je bilo tako, letos bo pa še lepše in še več nas bo (omejitvenih ukrepov ni več) © Rok Mihevc

Po letu dni imamo znova priložnost, da se snidemo v Arboretumu, ki ponuja res obilo možnosti za lepo preživeto popoldne. Poleg sv. maše in koncerta si lahko vzamete čas (veliko časa!) za sprehod, uživanje v senci, igro z otroki, otroci pa bodo tako ali tako navdušeni nad otroškim igriščem, ki vsako leto ponuja kaj novega. Ne pozabite na tekočino in morda prigrizek, da še malo uživate v senci zelenja, ki jo ponuja Arboretum.

Posedite lahko na svojih blazinah ali na stolih, ki jih bo samo za nas prijazno najel Arboretum
Posedite lahko na svojih blazinah ali na stolih, ki jih bo samo za nas prijazno najel Arboretum © Rok Mihevc

Vstop je sicer prost, lahko pa kupite kakšno rožico ali sadiko v Vrtnem centru Arboretum (v zahvalo, ker nam bodo "odstopili" park), ki se bohoti z bogato ponudbo rastlin, dreves, grmičevja in ostalih lepih stvari za dom in vrt.

Saj pridete, kajne?

Lani so nas s svojim obiskom počastile tudi narodne noše
Lani so nas s svojim obiskom počastile tudi narodne noše © Rok Mihevc
(Lanska) 30. obletnica Slovenije je v Arboretum privabila veliko narodnih noš
(Lanska) 30. obletnica Slovenije je v Arboretum privabila veliko narodnih noš © Rok Mihevc

Dogodki
Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić) Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić)

Državni svet izglasoval veto na tri zakone

Državni svet je na 8. izredni seji izglasoval odložilni veto na Zakon o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali in ...

Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...