Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Znak za mir (foto: Pixabay)
Znak za mir | (foto: Pixabay)

Svet potrebuje miru!

Novice | 03.07.2022, 13:25 Marjana Debevec

Rusija je zasedla strateško ključno mesto Lisičansk in tako prevzela nadzor nad celotno ukrajinsko regijo Lugansk. Švica bo jutri gostila mednarodno donatorsko konferenco za povojno obnovo Ukrajine. K molitvi za mir v Ukrajini in povsod po svetu pa je znova povabil tudi papež.

Voditelje držav in mednarodnih organizacij pozivam, da se odzovejo na povečane težnje h konfliktnosti. Svet potrebuje miru! In sicer ne miru, ki temelji na uravnoteženju oboroževanja in medsebojnem strahu.

Ne gre tako. To pomeni, da se za 70 let vračamo nazaj v zgodovino. Ukrajinska kriza bi morala biti – in če to želimo, lahko to še postane – izziv za modre državnike, ki bodo sposobni preko dialoga zgraditi boljši svet za nove rodove. Z Božjo pomočjo je to še vedno mogoče.

Treba pa je preiti od strategij politične, ekonomske in vojaške moči h globalnemu projektu miru. Ne k svetu, ki je razdeljen zaradi sil, ki so v konfliktu, ampak k zedinjenemu svetu, v katerem se narodi in civilizacije spoštujejo med seboj.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...