Damijana MedvedDamijana Medved
Jakob ČukJakob Čuk
Marta JerebičMarta Jerebič
Sveta birma v koronskih časih (foto: Župnija sv. Štefan Vipava)
Sveta birma v koronskih časih | (foto: Župnija sv. Štefan Vipava)

Bodo ukinili botre in birmo prestavili v peti razred?

Novice | 28.06.2022, 07:47 Marjana Debevec

V stolnici v Murski soboti bodo nocoj še tretjič molili za duhovne poklice pred jutrišnjim praznikom apostolskih prvakov sv. Petra in Pavla. Obenem pa kličejo Božji blagoslov in Marijino varstvo na škofa Štumpfa ob njegovi 60-letnici. Ob tem Družina poroča, da škofija pripravlja spremembe na področju birmanske pastorale.

Zakrament svete birme naj bi otroci prejeli že v petem razredu in nato nadaljevali z veroučnim programom. Poudarili bi molitev, spoznavanje Svetega pisma in teologije telesa, v sedmem razredu evharistijo, v osmem vzgojo vesti in spoved, deveti razred pa bi bil posvečen pričevanju in oznanjevanju.

Po besedah škofa Štumpfa naj bi ukinili botre, ker jih niti tretjina ne izpolnjuje pogojev za to službo.

Opažajo tudi, da starši težko spremljajo otroke v verski rasti, saj tudi sami ne prejemajo zakramentov, veliko jih živi v zunajzakonskih skupnostih. Glede načrtovanih sprememb se še pogovarjajo, zato sklepi niso dokončni. Škof pa za Družino poudarja, da je sprememba nujno potrebna, saj se pojavljajo že zlorabe zakramenta.

Novice
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...