Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik
Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (foto: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)
Družina vstopa v eno od rimskih bazilik | (foto: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

22.06.2022, 13:47 Marjana Debevec

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: Svetost – poklicanost družine.

V večnem mestu se že zbirajo družine z vsega sveta, ki se bodo nocoj skupaj s papežem udeležile slovesnega odprtja desetega Svetovnega srečanja družin. Jutri se bodo zvrstile konference na različne teme, na primer: družina kot hišna cerkev, medsebojno sodelovanje zakoncev in duhovnikov, sodelovanje mladih in starejših v Cerkvi, spremljanje parov v prvih letih zakonskega življenja, preizkušnje v zakonu in družine ločenih ter pomen očetovstva in materinstva.

»V soboto zvečer bo na Trgu sv. Petra sv. maša, ki jo bo daroval papež Frančišek. Zaključek pa bo v nedeljo z angelusom in podelitvijo misijonskih mandatov družinam«, je za naš radio pojasnil tajnik Urada za družino Luka Mavrič in dodal: »Moram povedati, da grem tudi sam prvikrat na svetovno srečanje družin. Nimam jasne predstave, kako bo to potekalo, grem pa rad. Predvsem zato, ker me zanima, kaj pomeni doživeti tak svetovni družinski dogodek. Zanimajo pa me tudi vsa napovedana predavanja oziroma konference, v katerih bomo odkrivali družinski značaj naše Katoliške Cerkve.«

Mavrič bo takoj po vrnitvi v Slovenijo o tem srečanju spregovoril na srečanju družin Aninega sklada v Kančevcih in na srečanju družin ločenih v Ljubljani, ki so povezani v Skupnosti Srce. Preko petih slovenskih udeležencev bomo Svetovno srečanje družin spremljali tudi na Radiu Ognjišče.

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...