Marjan BuničMarjan Bunič
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (foto: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)
Družina vstopa v eno od rimskih bazilik | (foto: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

Novice | 22.06.2022, 13:47 Marjana Debevec

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: Svetost – poklicanost družine.

V večnem mestu se že zbirajo družine z vsega sveta, ki se bodo nocoj skupaj s papežem udeležile slovesnega odprtja desetega Svetovnega srečanja družin. Jutri se bodo zvrstile konference na različne teme, na primer: družina kot hišna cerkev, medsebojno sodelovanje zakoncev in duhovnikov, sodelovanje mladih in starejših v Cerkvi, spremljanje parov v prvih letih zakonskega življenja, preizkušnje v zakonu in družine ločenih ter pomen očetovstva in materinstva.

»V soboto zvečer bo na Trgu sv. Petra sv. maša, ki jo bo daroval papež Frančišek. Zaključek pa bo v nedeljo z angelusom in podelitvijo misijonskih mandatov družinam«, je za naš radio pojasnil tajnik Urada za družino Luka Mavrič in dodal: »Moram povedati, da grem tudi sam prvikrat na svetovno srečanje družin. Nimam jasne predstave, kako bo to potekalo, grem pa rad. Predvsem zato, ker me zanima, kaj pomeni doživeti tak svetovni družinski dogodek. Zanimajo pa me tudi vsa napovedana predavanja oziroma konference, v katerih bomo odkrivali družinski značaj naše Katoliške Cerkve.«

Mavrič bo takoj po vrnitvi v Slovenijo o tem srečanju spregovoril na srečanju družin Aninega sklada v Kančevcih in na srečanju družin ločenih v Ljubljani, ki so povezani v Skupnosti Srce. Preko petih slovenskih udeležencev bomo Svetovno srečanje družin spremljali tudi na Radiu Ognjišče.

Novice
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...