Robert Božič
Andrej Jerman
Helena Križnik
Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (foto: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)
Družina vstopa v eno od rimskih bazilik | (foto: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

22.06.2022, 13:47 Marjana Debevec

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: Svetost – poklicanost družine.

V večnem mestu se že zbirajo družine z vsega sveta, ki se bodo nocoj skupaj s papežem udeležile slovesnega odprtja desetega Svetovnega srečanja družin. Jutri se bodo zvrstile konference na različne teme, na primer: družina kot hišna cerkev, medsebojno sodelovanje zakoncev in duhovnikov, sodelovanje mladih in starejših v Cerkvi, spremljanje parov v prvih letih zakonskega življenja, preizkušnje v zakonu in družine ločenih ter pomen očetovstva in materinstva.

»V soboto zvečer bo na Trgu sv. Petra sv. maša, ki jo bo daroval papež Frančišek. Zaključek pa bo v nedeljo z angelusom in podelitvijo misijonskih mandatov družinam«, je za naš radio pojasnil tajnik Urada za družino Luka Mavrič in dodal: »Moram povedati, da grem tudi sam prvikrat na svetovno srečanje družin. Nimam jasne predstave, kako bo to potekalo, grem pa rad. Predvsem zato, ker me zanima, kaj pomeni doživeti tak svetovni družinski dogodek. Zanimajo pa me tudi vsa napovedana predavanja oziroma konference, v katerih bomo odkrivali družinski značaj naše Katoliške Cerkve.«

Mavrič bo takoj po vrnitvi v Slovenijo o tem srečanju spregovoril na srečanju družin Aninega sklada v Kančevcih in na srečanju družin ločenih v Ljubljani, ki so povezani v Skupnosti Srce. Preko petih slovenskih udeležencev bomo Svetovno srečanje družin spremljali tudi na Radiu Ognjišče.

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...