Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
p. Miha Drevenšek (foto: ARO)
p. Miha Drevenšek | (foto: ARO)

Srečanje misijonarjev v Vidmu pri Ptuju v znamenju spomina na p. Drevenška

Slovenija | 19.06.2022, 11:49 Marta Jerebič

V Vidmu pri Ptuju ta konec tedna poteka osrednji dogodek ob letošnjem že 34. srečanju misijonarjev v domovini. Dogodka se udeležujejo misijonarji, ki so na oddihu v domovini, nekdanji in tudi laiški misijonarji, ki so del življenja posvetili pomoči ubogim v misijonskih deželah, ter mladi, ki se pripravljajo na prihodnje delo v misijonih.

Srečanje je v znamenju desete obletnice smrti misijonarja Miha Drevenška, zato poteka v njegovem rojstnem kraju. Že od četrtka v spremljajočem programu v dekanijah Ptuj in Zavrč potekajo pričevanja devetih misijonarjev, med katerimi je tudi domačin škof Martin Kmetec.

Zbrane je včeraj nagovoril ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za misijone. Misijonarjem je dejal, naj tudi slovenskim kristjanom prinašajo nekaj zavesti, da je dejstvo biti kristjan hkrati biti tudi poslan oznanjat evangelij. »Tako zelo smo ujeti v zahodno družbo, v kateri smo vajeni jemati, dobivati, pozabljamo pa, da je življenje treba dajati, če želimo, da bo rodovitno.«

Danes popoldne bo v Vidmu potekala še sklepna slovesna maša, ki jo bo ob somaševanju škofa Kmetca, duhovnikov in misijonarjev daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

Slovenija