Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Starejša gospa (foto: Pixabay)
Starejša gospa | (foto: Pixabay)

Zakaj se obremenjujemo z gubami, ko pa starost prinaša modrost?

Novice | 08.06.2022, 09:49 Marjana Debevec

Medtem ko današnja kultura rojstvo otroka poskuša omejiti na preprosto reproduktivno vprašanje, pa se po drugi strani ustvarja mit večne mladosti, je pri današnji avdienci poudaril papež Frančišek. Vprašal se je, zakaj je staranje tako malo cenjeno in zakaj toliko prizadevanj za odstranitev starostnih gub, ko pa je to čas dopolnitve življenja in pričakovanja končnega cilja.

Starost je čas, ki omogoča razbliniti tehnokratsko iluzijo o biološkem preživetju. Prav starejši lahko med ljudi prinašajo modrost in nežen pogled Boga, je še dejal sveti oče. »Poglejte dedke ali babice, kako gledajo in ljubkujejo svoje vnuke. Poglejte to nežnost, ki je premagala vsako človeško preizkušnjo zaradi česar je sposobna zastonj deliti ljubezen in ljubečo bližino. Oni nam pomagajo razumeti Božjo nežnost. Ne pozabimo, da je Božji način delovanja bližina, sočutje in nežnost. In prav starost nam približa to Božjo razsežnost nežnosti

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.