Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nigerijski otrok (foto: Pixabay)
Nigerijski otrok | (foto: Pixabay)

Več desetih ubitih med mašo v Nigeriji

Novice | 06.06.2022, 11:09 Marjana Debevec

Nigerijo je včeraj pretresel teroristični napad v katoliški cerkvi sv. Frančiška. Med binkoštno mašo so v cerkev vdrli oboroženi neznanci in začeli streljati po vernikih. Poročajo o več kot 50 mrtvih, tudi ženskah in otrocih. Bolečino zaradi tega strašnega nasilja je včeraj izrazil papež Frančišek ter povabil k molitvi za žrtve in vso državo.

V Nigeriji se v zadnjem obdobju nasilje samo stopnjuje. Pred tednoma dni so na jugovzhodu države ugrabili vodjo Metodistične cerkve in še dva duhovnika, ki so bili nato – po plačilu skoraj četrt milijona dolarjev – izpuščeni na prostost. Že teden prej sta bila ugrabljena dva katoliška duhovnika, ki še vedno nista na prostosti, poroča Družina.

Še posebej pa je sredi maja Nigerijo pretresla smrt kristjanke študentke ekonomije, ki jo je nek študent javno obtožil žalitve preroka Mohameda. To je razburilo muslimanske študente do te mere, da so jo odvlekli iz šole, jo kamenjali in nato zažgali. Krščanski in muslimanski verski voditelji so tedaj barbarsko dejanje obsodili kot neupravičeno in zločinsko.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...