Marjan Bunič
Boštjan Smole
Tone Gorjup
Nigerijski otrok (foto: Pixabay)
Nigerijski otrok | (foto: Pixabay)

Več desetih ubitih med mašo v Nigeriji

06.06.2022, 11:09 Marjana Debevec

Nigerijo je včeraj pretresel teroristični napad v katoliški cerkvi sv. Frančiška. Med binkoštno mašo so v cerkev vdrli oboroženi neznanci in začeli streljati po vernikih. Poročajo o več kot 50 mrtvih, tudi ženskah in otrocih. Bolečino zaradi tega strašnega nasilja je včeraj izrazil papež Frančišek ter povabil k molitvi za žrtve in vso državo.

V Nigeriji se v zadnjem obdobju nasilje samo stopnjuje. Pred tednoma dni so na jugovzhodu države ugrabili vodjo Metodistične cerkve in še dva duhovnika, ki so bili nato – po plačilu skoraj četrt milijona dolarjev – izpuščeni na prostost. Že teden prej sta bila ugrabljena dva katoliška duhovnika, ki še vedno nista na prostosti, poroča Družina.

Še posebej pa je sredi maja Nigerijo pretresla smrt kristjanke študentke ekonomije, ki jo je nek študent javno obtožil žalitve preroka Mohameda. To je razburilo muslimanske študente do te mere, da so jo odvlekli iz šole, jo kamenjali in nato zažgali. Krščanski in muslimanski verski voditelji so tedaj barbarsko dejanje obsodili kot neupravičeno in zločinsko.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Novice
Papež Frančišek (photo: Simone Risoluti) Papež Frančišek (photo: Simone Risoluti)

S čim je papež razjezil ruske voditelje?

Papež Frančišek je včeraj znova povabil k vztrajni molitvi za mir v Ukrajini. Trpeči narod je še posebej zaupal Marijini materinski skrbi. Od začetka vojne v Ukrajini so papež in njegova ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

»Napad na korita je uspel.«

Zgodil se je končni razplet velike ofenzive slovenskega levega meščanskega razreda na vse možne pozicije. Desna opcija je izgubila vse volitve, levica ima zdaj absolutno oblast. Kako je to slabo ...