Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Nigerijski otrok (foto: Pixabay)
Nigerijski otrok | (foto: Pixabay)

Več desetih ubitih med mašo v Nigeriji

Novice | 06.06.2022, 11:09 Marjana Debevec

Nigerijo je včeraj pretresel teroristični napad v katoliški cerkvi sv. Frančiška. Med binkoštno mašo so v cerkev vdrli oboroženi neznanci in začeli streljati po vernikih. Poročajo o več kot 50 mrtvih, tudi ženskah in otrocih. Bolečino zaradi tega strašnega nasilja je včeraj izrazil papež Frančišek ter povabil k molitvi za žrtve in vso državo.

V Nigeriji se v zadnjem obdobju nasilje samo stopnjuje. Pred tednoma dni so na jugovzhodu države ugrabili vodjo Metodistične cerkve in še dva duhovnika, ki so bili nato – po plačilu skoraj četrt milijona dolarjev – izpuščeni na prostost. Že teden prej sta bila ugrabljena dva katoliška duhovnika, ki še vedno nista na prostosti, poroča Družina.

Še posebej pa je sredi maja Nigerijo pretresla smrt kristjanke študentke ekonomije, ki jo je nek študent javno obtožil žalitve preroka Mohameda. To je razburilo muslimanske študente do te mere, da so jo odvlekli iz šole, jo kamenjali in nato zažgali. Krščanski in muslimanski verski voditelji so tedaj barbarsko dejanje obsodili kot neupravičeno in zločinsko.

Novice
Družina Bec (photo: osebni arhiv družine Bec) Družina Bec (photo: osebni arhiv družine Bec)

Starši smo danes pred novimi izzivi

Z današnjim praznik Gospodovega oznanjenja Mariji zaključujemo tudi Teden družine. Od ponedeljka do petka so se družine iz celotne Slovenije zbirale na večerni zoom povezavi, med katero so ...

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...