Robert Božič
Andrej Jerman
Helena Križnik
Nigerijski otrok (foto: Pixabay)
Nigerijski otrok | (foto: Pixabay)

Več desetih ubitih med mašo v Nigeriji

06.06.2022, 11:09 Marjana Debevec

Nigerijo je včeraj pretresel teroristični napad v katoliški cerkvi sv. Frančiška. Med binkoštno mašo so v cerkev vdrli oboroženi neznanci in začeli streljati po vernikih. Poročajo o več kot 50 mrtvih, tudi ženskah in otrocih. Bolečino zaradi tega strašnega nasilja je včeraj izrazil papež Frančišek ter povabil k molitvi za žrtve in vso državo.

V Nigeriji se v zadnjem obdobju nasilje samo stopnjuje. Pred tednoma dni so na jugovzhodu države ugrabili vodjo Metodistične cerkve in še dva duhovnika, ki so bili nato – po plačilu skoraj četrt milijona dolarjev – izpuščeni na prostost. Že teden prej sta bila ugrabljena dva katoliška duhovnika, ki še vedno nista na prostosti, poroča Družina.

Še posebej pa je sredi maja Nigerijo pretresla smrt kristjanke študentke ekonomije, ki jo je nek študent javno obtožil žalitve preroka Mohameda. To je razburilo muslimanske študente do te mere, da so jo odvlekli iz šole, jo kamenjali in nato zažgali. Krščanski in muslimanski verski voditelji so tedaj barbarsko dejanje obsodili kot neupravičeno in zločinsko.

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...