Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Nigerijski otrok (foto: Pixabay)
Nigerijski otrok | (foto: Pixabay)

Več desetih ubitih med mašo v Nigeriji

Novice | 06.06.2022, 11:09 Marjana Debevec

Nigerijo je včeraj pretresel teroristični napad v katoliški cerkvi sv. Frančiška. Med binkoštno mašo so v cerkev vdrli oboroženi neznanci in začeli streljati po vernikih. Poročajo o več kot 50 mrtvih, tudi ženskah in otrocih. Bolečino zaradi tega strašnega nasilja je včeraj izrazil papež Frančišek ter povabil k molitvi za žrtve in vso državo.

V Nigeriji se v zadnjem obdobju nasilje samo stopnjuje. Pred tednoma dni so na jugovzhodu države ugrabili vodjo Metodistične cerkve in še dva duhovnika, ki so bili nato – po plačilu skoraj četrt milijona dolarjev – izpuščeni na prostost. Že teden prej sta bila ugrabljena dva katoliška duhovnika, ki še vedno nista na prostosti, poroča Družina.

Še posebej pa je sredi maja Nigerijo pretresla smrt kristjanke študentke ekonomije, ki jo je nek študent javno obtožil žalitve preroka Mohameda. To je razburilo muslimanske študente do te mere, da so jo odvlekli iz šole, jo kamenjali in nato zažgali. Krščanski in muslimanski verski voditelji so tedaj barbarsko dejanje obsodili kot neupravičeno in zločinsko.

Novice
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.