Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik
Neža in Damjan Pančur z malo Karlo (foto: osebni arhiv)
Neža in Damjan Pančur z malo Karlo | (foto: osebni arhiv)

Na Ritmu srca tudi uspavanka, ki prizemlji

23.05.2022, 12:13 Rok Mihevc

V zadnji predstavitvi letošnjih izvajalcev na Ritmu srca predstavljamo zakonca Nežo in Damjana Pančur. Marjan Bunič ju je gostil skupaj z malima Olivijo in Karlo.

Vsepovsod skupaj

Neža in Damjan če se le da, velikokrat mali hčerkici vzameta s seboj, »da skupaj doživljamo stvari. Pravim, da smo kot ciganska familija, ki se seli. Tako se bosta privadili vseh mogoč razmer in z ljubeznijo.« Tako bosta obe tudi prvič na Ritmu srca.

Festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca 2022 bo 24. maja ob 19.30 v neposredni bližini Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani, letos prvič na prostem. Vstopnice v predprodaji tukaj.

Uspavanka Angel varuh

Deklici sta bili v njunih pesmih že preden sta prišli na svet. In tudi na letošnjem festivalu bo vsebina pesmi prav takšna. Pesem Angel varuh je napisana kot uspavanka, idejo za njo je dobila Neža. »Nastala je takrat, ko Karle še ni bilo, zelo lepo pa jo je spesnil Leon Oblak.« Njeno besedilo gre takole: »Naj angel varuh čuva te, naj zaziba te v spanje, na odejo nežno ti položi sanje.«

Neža in Damjan Pančur
Neža in Damjan Pančur © Rok Mihevc

Pesem ga prizemlji

Damjan pravi, da ga pesem vsakič, ko jo sliši ali zapoje, prizemlji. »Ko pomisliš na stvar, ki se naj bi zdele pomembne, se s to pesmijo razblinijo, te prizemlji.« To bo skladba, ki jo bodo starši lahko zavrteli ali zapeli svojim otrokom, ko jih bodo spravljali spat. »Vse kar delava, delava iz lastnih izkušenj, ker drugače ne znava.«

Redna gosta na Ritmu srca

Neža je sicer že izdala svojo prvo ploščo »Seznam želja«. Ploščo bi lahko označili kot kvaliteten pop izdelek s pridihom nashvillskih kitar, ki njenim skladbam dajejo prepoznav zvok. Večinski avtor skladb in producent je Damjan, ki je že 15 let prisoten na slovenski glasbeni sceni. Kot avtor je sodeloval na mnogih glasbenih festivalih, zadnja leta sta skupaj z Nežo redna gosta tudi na Ritmu srca. Ta jima, kot povesta, pomeni veliko, saj gre za doživetje in se festival težko primerja s kakšnim drugim pri nas. Najbolj pa se veselita tega, da bo to doživetje na prostem.

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...