Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Družina Ivančič, na festivalu bodo nastopili sestre in brat Ivančič (foto: osebni arhiv)
Družina Ivančič, na festivalu bodo nastopili sestre in brat Ivančič | (foto: osebni arhiv)

SPES na Ritmu srca tokrat v popolni sestrsko-bratski zasedbi

Festival Ritem srca | 23.05.2022, 07:47 Rok Mihevc

Stara znanka Ritma srca je skupina SPES. V studiu se je Marjanu Buniču pridružila Monika Ivančič, ki se veseli, da se bomo po nekaj časa odmora spet uspeli videti v živo.

Pesem prav za Marijin mesec

Skupina se bo tokrat predstavila z Marijino pesmijo, ki je narejena, oblikovana in naštudirana že nekaj časa in so jo dekleta že ponotranile. "Ko smo razmišljale o tem, da bi bila Marijina, nismo pričakovale, da bo predstavljena ravno v Marijinem mesecu. Je še posebej navdihnjena za ta čas, da se priporočimo in izročimo naši materi."

Festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca 2022 bo 24. maja ob 19.30 v neposredni bližini Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani, letos prvič na prostem. Vstopnice v predprodaji tukaj.

Marija je navdih

Monika pravi, da je Marija velik navdih za vse člane skupine. "Trudimo se, da ne bi pozabili na njeno vsakodnevno pomoč, sploh v njenem zgledu preprostosti, čistosti, nežnosti, hkrati pa trdne volje, moči in vere, da je v Bogu vse mogoče in da gre z njim premostiti tudi vse tiste najtežje trenutke, kot je tudi ona znala storiti."

Bojana, Monika in Urška
Bojana, Monika in Urška © SPES

Na odru vseh šest Ivančičev

Letošnji festival bo za njih drugačen tudi z vidika števila nastopajočih v skupini. Pride jih nekaj več kot samo tri izmed sester. "Poleg Bojane, Urške in mene še trije mlajši, Petra, Mirjam in Jožef, tako da nas bo vseh šest Ivančičev. Tako tisto pristno družinsko petje nadaljujemo naprej." Monika ob tem pove, da so hvaležni staršem za takšno vzgojo. "Da so nas vzgajali tudi s pesmijo in krščansko glasbo, da znamo to naprej sami ceniti, da si želimo to gojiti in s tem živeti. Želimo si, da se to čuti tudi na odru in v krščanski pesmi, ki je nekaj posebnega."

Poseben čas v letu

"Festival sodobne krščanske glasbe je poseben čas v letu, ko se lahko glasbeniki sodobne krščanske glasbe z vseh koncev Slovenije zberemo in se predstavimo z različnimi pesmimi in zgodbami, da v tem svetu ne ustvarja vsak zase, ampak, da ustvarjamo za skupnost, slavljenje, za pesem, ki navdihuje, z vsebino in molitivjo. Veselimo se tudi tega, da bo dogodek na prostem, da bomo veselo oznanilo ponesli še širše, ne prostorsko omejeno, da bo to omogočilo, da se nas zbere še več, d ase bo slišalo po vsej Ljubljani in še dlje."

Festival Ritem srca
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...