Robert Božič
Andrej Jerman
Helena Križnik
Navdušena množica mladih - to pa ne bo novost :) (foto: Rok Mihevc)
Navdušena množica mladih - to pa ne bo novost :) | (foto: Rok Mihevc)

Kaj vse novega te čaka na Ritmu srca?

18.05.2022, 14:35 Rok Mihevc

Ritem srca je praznik sodobne krščanske glasbe, ki ga na Radiu Ognjišče pripravljamo že vrsto let. Vsako leto ga seveda želimo še nadgraditi in tako bomo tudi letos vanj vdahnili nekaj svežega vetra.

Slavljenje pod zvezdami

Največja sprememba je gotovo ta, da bo festival potekal na prostem, pod milim nebom. Seveda je to odvisno od vremena, zato upamo, da nam bo naklonjeno in bomo v dobri glasbi lahko uživali v toplem majskem večeru. Zastavite tudi vi svojo besedo za lepo vreme "tam gor". 🙂

Ritem srca bomo tokrat izvedli na prostem, na forumu med gimnazijo in osnovno šolo
Ritem srca bomo tokrat izvedli na prostem, na forumu med gimnazijo in osnovno šolo © ŠKG

Sprehodili se bomo med festivalskimi stojnicami

Pomembno! Na Ritem srca se po novem pride že prej! Od 17.30 naprej se boste lahko na Ritmu srca prvič sprehodili tudi med festivalskimi stojnicami. Predstavili se bodo Družina, Young Caritas, Glasbena šola Čonce, Družina in življenje, Založba Emanuel, Založba Ognjišče, Prepih Media, Blagor, Katoliška mladina, Zavod Živim. Pridite na njihove stojnice in njihovo delo spoznajte od blizu, gotovo boste slišali in videli mnogo zanimivega in novega, mogoče kaj koristnega in lepega tudi kupili.

Predstavili se bodo Družina, Young Caritas, Glasbena šola Čonce, Družina in življenje, Založba Emanuel, Založba Ognjišče, Prepih Media, Blagor, Katoliška mladina, Zavod Živim.
Predstavili se bodo Družina, Young Caritas, Glasbena šola Čonce, Družina in življenje, Založba Emanuel, Založba Ognjišče, Prepih Media, Blagor, Katoliška mladina, Zavod Živim. © druzina.si

Lačni in žejni ne bomo

Poskrbeli bomo tudi za prazne želodčke in suho grlo. V oko, še bolj pa v nos (in kasneje v želodec :) ), vam bo gotovo padel »food truck Caminito«. »Tam kjer se najdeta ulična hrana, okusnost, oskrbovani izdelki in popolna mešanica argentinsko - slovenske kulture. Sočni okusi bodo v vas vzbudili domišljijo in vas popeljali v svet (g)astronomskih užitkov.« Naj se ve, da je vodja projekta Andrej Jerman svoje otroštvo preživel v Argentini. :) Upamo, da se boste v toplem večeru lahko posladkali tudi s sladoledom.

Z nami bodo ulične poslastice z argentinskim pridihom Caminito
Z nami bodo ulične poslastice z argentinskim pridihom Caminito © Aleksandra Saša Prelesnik

Zapoj na odprtem odru!

Festivalski del prireditve se bo pričel ob 19.30, a na prizorišče vabljeni že od 17.30 ure naprej. Imeli bomo namreč tudi »open mic« oz. »odprti mikrofon«, ki bo namenjen vsakemu, ki bi se rad predstavil s katero od znanih krščanskih popevk ali z lastno avtorsko skladbo (brez posnetih matric - akustično, v živo ob lastnem spremljanju s kitaro, klaviaturami ...). Da bi se izognili morebitni gneči za mikrofonom, ste prijazno povabljeni, da se predhodno prijavite na ritem.srca@ognjisce.si.

Bi tudi ti pokazal svoj talent? Pridi na Open mic
Bi tudi ti pokazal svoj talent? Pridi na Open mic © pixabay

Kako do vstopnic?

Vstopnice v predprodaji na www.eventim.si po 8 €, na dan festivala po 10 €. Otroci do vključno 7. leta imajo prost vstop! Pridite mladi in mladi po srcu, starši in otroci, ki se boste zabavali vsak s svojo družbo. (To je pač potrebno dodati. 🙂) Nekaj vstopnic je naprodaj tudi v katoliških gimnazijah ŠKG, Vipava in Želimlje, ter v OŠ Alojzija Šuštarja (oglasite se v tajništvu). Za povezavo do vstopnic klikni na fotografijo.

 

Torej, dovolj razlogov, da prideš in povabiš še koga, kajne? :)

 

Otroci, mladi in starši, skratka vsi - pridite na Ritem srca!
Otroci, mladi in starši, skratka vsi - pridite na Ritem srca! © Rok Mihevc

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...