Maja MorelaMaja Morela
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Nastopajoči na enem izmed preteklih festivalov. (foto: Rok Mihevc)
Nastopajoči na enem izmed preteklih festivalov. | (foto: Rok Mihevc)

Ritem srca že v torek! Pridete?

Festival Ritem srca | 09.05.2022, 12:29 Rok Mihevc

Ko se je vodja projekta festivala Ritem srca Andrej Jerman 10. oktobra 2019 po zaključni pesmi poslovil z besedami »Hvala lepa, čudoviti ste, se vidimo prihodnje leto«, nihče ni slutil, da temu ni tako. Prihodnje leto ste nas sicer lahko videli na daljavo, v živo pa se nismo začutili že več kot dve leti.

Ste mogoče zato že pozabili, kako je v »predkoronskih časih« vse skupaj sploh zgledalo? Ali pa morda na festivalu še nikoli niste bili, pa bi radi vsaj malo okusili, kaj vas čaka?

Za vas smo zbrali posnetke preteklih festivalov Ritma srca, da se vsi skupaj spomnimo na te krasne dogodke. Veseli smo, da bo posnetek letošnjega festivala zopet podoben. In da vam bomo spet lahko pogledali v oči.

Spet boste lahko zapeli iz vsega srca!
Spet boste lahko zapeli iz vsega srca! © Rok Mihevc

RITEM SRCA 2022

Ritem srca 2022 bo 24. maja v neposredni bližini Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. Prvič v zgodovini festivala bo oder postavljen na prostem v atriju med stavbama Škofijske klasične gimnazije in Osnovne šole Alojzija Šuštarja. Na festivalu se bo z novo glasbo predstavilo osem izvajalcev, katerih pesmi so bile izbrane prek festivalskega razpisa. Vsa glasba na festivalu bo izvedena v živo ob spremljavi festivalskega benda.

 
Z nami bodo: SPES, Franci Rotar, Svetnik, Brigita Pintar, Neža in Damjan Pančur, Nika Pirnat, Urška Šutar, ter Matej Šoklič.
 

Glavno festivalsko dogajanje se bo začelo ob 19.30 na glavnem odru, že pred tem pa bo od 17.30 naprej odprt t. i. "open mic" (odprti mikrofon) - mali akustični oder, ki bo namenjen vsakemu, ki bi se rad predstavil s katero od znanih krščanskih popevk ali z lastno avtorsko skladbo (brez posnetih matric - akustično, v živo ob lastnem spremljanju s kitaro, klaviaturami ...). Da bi se izognili morebitni gneči za mikrofonom ste vsi zainteresirani vabljeni, da se predhodno prijavite na ritem.srca@ognjisce.si. Prijavljeni bodo imeli prednost, predhodna prijava pa ni pogoj za sodelovanje.

Letos prvič (upamo, da bo vreme "sodelovalo") za vas pripravljamo tudi obfestivalsko dogajanje: sprehodili se boste lahko med stojnicami z različno ponudbo, poskrbljeno pa bo tudi za okrepčilo in sladoled, zato kak evro v žepu ne bo odveč ...

Vstopnice boste v predprodaji lahko kupili na škofijskih gimnazijah ŠKG, Želimlje, Vipava in v OŠ AŠ (povsod v tajništvu).

Cena v predprodaji: 8 €, na dan dogodka pa 10 €. Prvič vstopnice lahko kupite tudi prek sistema www.eventim.si. 

Ritem srca 2022
Ritem srca 2022

Ritem srca 2019

Ritem srca 2018

Ritem srca 2017

Ritem srca 2016

Ritem srca 2015

Festival Ritem srca
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...