Robert Božič
Andrej Jerman
Helena Križnik
Nadškof Gallagher blagoslavlja mesto Lvov in celoten ukrajinski narod (foto: Posnetek zaslona)
Nadškof Gallagher blagoslavlja mesto Lvov in celoten ukrajinski narod | (foto: Posnetek zaslona)

V papeževem imenu blagoslovil ukrajinski narod

20.05.2022, 08:37 Marjana Debevec

Vatikanski tajnik za odnose z državami nadškof Paul Richard Gallagher je obiskal mesto Lvov na zahodu Ukrajine in v imenu papeža Frančiška blagoslovil ukrajinski narod.

Za medije je kasneje dejal, da videti vojno v Ukrajini na televizijskem zaslonu ni niti približno enako kot v živo. Nadškof Gallagher se je včeraj srečal z vrhom ukrajinske grkokatoliške in pravoslavne cerkve, danes pa ga čaka še sprejem pri ukrajinskem zunanjem ministru.

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...