Blaž Lesnik
Matej Kržišnik
Andrej Šinko
Ukrajinska zastava (foto: Pixabay)
Ukrajinska zastava | (foto: Pixabay)

Visoki predstavnik Vatikana odpotoval v Ukrajino

18.05.2022, 08:56 Marjana Debevec

Svoje potovanje v Ukrajino danes začenja vatikanski tajnik za odnose z državami msgr. Paul Gallgher. Poleg Kijeva bo obiskal še Lvov, kjer si bo prizadeval predvsem za dialog in mir.

Danes se bo nadškof Gallagher v Lvovu srečal s tamkajšnjim grkokatoliškim škofom, jutri ima na programu sestanek z regijskim voditeljem, nato pa se bo srečal z višjim nadškofom ukrajinske grkokatoliške Cerkve Svijatoslavom Shevchukom.

Nadškof Svijatoslav Shevchuk
Nadškof Svijatoslav Shevchuk © FB grkokatoliške Cerkve v Ukrajini

Sledilo bo še srečanje s predsednikom poljske škofovske konference nadškofom Stanislawom Gadeckim.

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...