Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik
Ukrajinska zastava (foto: Pixabay)
Ukrajinska zastava | (foto: Pixabay)

Visoki predstavnik Vatikana odpotoval v Ukrajino

18.05.2022, 08:56 Marjana Debevec

Svoje potovanje v Ukrajino danes začenja vatikanski tajnik za odnose z državami msgr. Paul Gallgher. Poleg Kijeva bo obiskal še Lvov, kjer si bo prizadeval predvsem za dialog in mir.

Danes se bo nadškof Gallagher v Lvovu srečal s tamkajšnjim grkokatoliškim škofom, jutri ima na programu sestanek z regijskim voditeljem, nato pa se bo srečal z višjim nadškofom ukrajinske grkokatoliške Cerkve Svijatoslavom Shevchukom.

Nadškof Svijatoslav Shevchuk
Nadškof Svijatoslav Shevchuk © FB grkokatoliške Cerkve v Ukrajini

Sledilo bo še srečanje s predsednikom poljske škofovske konference nadškofom Stanislawom Gadeckim.

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...