Matjaž Merljak
Boštjan Smole
Meta Potočnik
Papež Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je prvič uporabil voziček na javnem dogodku (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je prvič uporabil voziček na javnem dogodku | (foto: Vatican Media)

Papež zaradi težav s kolenom na vozičku

05.05.2022, 14:07 Rok Mihevc STA

Papež Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je prvič uporabil voziček na javnem dogodku. Na njem se je pripeljal na sklep 22. plenarnega zasedanja Mednarodne zveze vrhovnih redovnih predstojnic (UISG), ki je potekalo v vatikanski dvorani Pavla VI.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih in je zaradi tega odpovedal več dogodkov, v zadnjih dneh pa je imel tudi težave s hojo. V sredo mu je na redni tedenski avdienci na Trgu svetega Petra iz stola moral pomagati vstati njegov pomočnik.

 

 

Vatikan ni uradno sporočil natančne narave njegovih zdravstvenih težav, glede na navedbe virov pa naj bi imel kronični artritis. Sam papež je že omenil, da ima v kolenu poškodovano vez. V intervjuju za časnik Corriere della Sera, je dejal, da ga čaka zdravstveni poseg.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih
Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih © Vatican Media

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Papež in Sveti sedež
Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc) Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc)

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je vrsto analitikov prisilil, da podvomijo v svojo strokovnost in znanje. Dan pred invazijo na Ukrajino še vedno ni bilo moč verjeti, da je tako tvegana poteza ...