Papež Frančišek na invalidskem vozičku (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek na invalidskem vozičku | (foto: Vatican Media)

Papež zaradi težav s kolenom na vozičku

Papež in Sveti sedež | 05.05.2022, 14:07 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Papež Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je prvič uporabil voziček na javnem dogodku. Na njem se je pripeljal na sklep 22. plenarnega zasedanja Mednarodne zveze vrhovnih redovnih predstojnic (UISG), ki je potekalo v vatikanski dvorani Pavla VI.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih in je zaradi tega odpovedal več dogodkov, v zadnjih dneh pa je imel tudi težave s hojo. V sredo mu je na redni tedenski avdienci na Trgu svetega Petra iz stola moral pomagati vstati njegov pomočnik.

 

 

Vatikan ni uradno sporočil natančne narave njegovih zdravstvenih težav, glede na navedbe virov pa naj bi imel kronični artritis. Sam papež je že omenil, da ima v kolenu poškodovano vez. V intervjuju za časnik Corriere della Sera, je dejal, da ga čaka zdravstveni poseg.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih
Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih © Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...