Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Papež Frančišek na invalidskem vozičku (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek na invalidskem vozičku | (foto: Vatican Media)

Papež zaradi težav s kolenom na vozičku

Papež in Sveti sedež | 05.05.2022, 14:07 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Papež Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je prvič uporabil voziček na javnem dogodku. Na njem se je pripeljal na sklep 22. plenarnega zasedanja Mednarodne zveze vrhovnih redovnih predstojnic (UISG), ki je potekalo v vatikanski dvorani Pavla VI.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih in je zaradi tega odpovedal več dogodkov, v zadnjih dneh pa je imel tudi težave s hojo. V sredo mu je na redni tedenski avdienci na Trgu svetega Petra iz stola moral pomagati vstati njegov pomočnik.

 

 

Vatikan ni uradno sporočil natančne narave njegovih zdravstvenih težav, glede na navedbe virov pa naj bi imel kronični artritis. Sam papež je že omenil, da ima v kolenu poškodovano vez. V intervjuju za časnik Corriere della Sera, je dejal, da ga čaka zdravstveni poseg.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih
Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih © Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media) Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek: Roke stran!

Več tisoč ljudi se je včeraj zbralo na ulicah in strehah hiš v Kinšasi ter tako pozdravilo papežev prihod v Kongo.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...