Matjaž Merljak
Matej Kržišnik
Alen Salihović
Papež Frančišek na invalidskem vozičku (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek na invalidskem vozičku | (foto: Vatican Media)

Papež zaradi težav s kolenom na vozičku

05.05.2022, 14:07 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Papež Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je prvič uporabil voziček na javnem dogodku. Na njem se je pripeljal na sklep 22. plenarnega zasedanja Mednarodne zveze vrhovnih redovnih predstojnic (UISG), ki je potekalo v vatikanski dvorani Pavla VI.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih in je zaradi tega odpovedal več dogodkov, v zadnjih dneh pa je imel tudi težave s hojo. V sredo mu je na redni tedenski avdienci na Trgu svetega Petra iz stola moral pomagati vstati njegov pomočnik.

 

 

Vatikan ni uradno sporočil natančne narave njegovih zdravstvenih težav, glede na navedbe virov pa naj bi imel kronični artritis. Sam papež je že omenil, da ima v kolenu poškodovano vez. V intervjuju za časnik Corriere della Sera, je dejal, da ga čaka zdravstveni poseg.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih
Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih © Vatican Media

Shod za otroke in družine (photo: Marjana Debevec) Shod za otroke in družine (photo: Marjana Debevec)

Družino bomo branili do konca

Kljub dežju se jev torek popoldne na shodu za zaščito družine pred državnim zborom zbralo skoraj 10.000 ljudi. V besedah upanja in hkrati odločenosti so sporočali, da ne bodo dopustili poseganja v ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...