Alen SalihovićAlen Salihović
Mladi na Madagaskarju (foto: Program Pota)
Mladi na Madagaskarju | (foto: Program Pota)

Mladi trkajo na vrata hiš in oznanjajo veselje vere

Novice | 07.05.2022, 14:10 Marjana Debevec

V športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji nocoj Katoliška mladina pripravlja slavilni koncert. Dogodek bo del misijonskega vikenda za mlade.

V Župniji Šmartno pri Litiji že celo leto poteka župnijski misijon, v sklopu katerega so želeli organizirati tudi vikend, ki bi bil namenjen predvsem mladim. Vrhunec dogajanja bo nocojšnji slavilni koncert, na katerem bosta nastopila Stična bend in skupina Svetnik. Misijon za mlade pa so začeli že sinoči z adoracijo.

Dopoldne so imeli dve tematiki, popoldne pa bodo doživeli misijon na lastni koži, saj bodo mladi hodili od hiše do hiše in oznanjali vero. »Pomagali bodo pri pripravi slavilnega koncerta, pa pomagali tudi kakšnim posameznikom. V samem večeru bo vrhunec tega vikenda, ki bo slavilen večer, začel se bo ob pol osmih zvečer. Potem se bo pa v nedeljo zaključilo s sveto mašo,« je za naš radio povedal Alojz Hauptman.

Mladi iz župnije Šmartno pri Litiji se tudi sicer veliko družijo, v župnišču imajo svojo mladinsko sobo. »Predvsem mislim, da so pomembni odnosi, pa da se človek z nekom začuti in potem tudi ostane

Celoten misijonski vikend za mlade pripravlja program POTA iz Katoliške mladine, ki mladim omogoča, da postanejo del misijonskega življenja doma in po svetu. Opažajo, da prostovoljci po vrnitvi v domovino želijo svoje izkušnje in veselje iz misijonov širiti tudi doma. Tako so za letos načrtovali tri velike projekte.

»Prvi je jaslični misijon, ki smo ga decembra pripravili skupaj s skupnostjo Emanuel, potem so prišli marca v Slovenijo ameriški študentje iz organizacije Fokus. Pripravili smo veliko različnih dogodkov. In potem še zadnji projekt. Odgovorili smo na potrebe. Klical nas je namreč župnik iz Šmartnega pri Litiji – tam že organizirajo celoletni župnijski misijon – in del tega misijona so želeli, da je tudi misijonski vikend, ki je namenjen samo mladim,« je v oddaji Mladoskop povedala koordinatorica programa POTA Tinkara Jerkič.

Mladi so tako konec tedna postali misijonarji v svojem kraju in širili vero med ljudi.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...