Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Alen Salihović
17. radijski misijon
17. radijski misijon "Hodimo skupaj" | (foto: Andrej Jerman)

V nedeljo začnemo 17. radijski misijon

01.04.2022, 13:35 Tadej Sadar

V nedeljo, 3. aprila, začenjamo že 17. radijski misijon. Vsako leto ga na Radiu Ognjišče pripravimo v tako imenovanem tihem tednu, torej od tihe do cvetne nedelje.

Letos bo v znamenju sinode, h kateri nas je povabil papež Frančišek lani jeseni in nas poklical k skupni hoji, od tod torej naslov "Hodimo skupaj". Kakšna bo torej Cerkev 3. tisočletja in kakšna bo prenova, je torej odvisno od vseh nas. Pripravili smo nekakšen logičen razpored čez ves teden, ki se bo odvijal tako:

Program 17. radijskega misijona
Program 17. radijskega misijona

V nedeljo, 3. 4. nas bo nadškof Alojzij Cvikl povabil na to skupno pot. Naslov prvega dneva je - HODITI SKUPAJ.

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl
Mariborski nadškof Alojzij Cvikl © STA

Molitev je skupna, da se uglasimo drug na drugega, pa tudi intimna, Jezus je velikokrat molil na samem, kot poročajo evangelisti. O tem nas bo na temo - MOLITI »NA SAMEM« - v ponedeljek nagovorila s. Rebeka Kenda.

s. Rebeka Kenda z otroki
s. Rebeka Kenda z otroki © Tatjana Splichal

Kar bo novo, naj bo boljše, toda to ne pomeni, da je tisto kar je za nami, slabo. Na temo - OSMISLITI CERKEV »PRETEKLOSTI«, nas bo nagovoril škof Andrej Saje v torek.

Škof Andrej Saje
Škof Andrej Saje © Rok Mihevc

Vsaka prenova Cerkve se je vedno ozirala v prve dni. O PRVI CERKVI nam bo v sredo spregovoril br. Miran Špelič.

p. Miran Špelić - prizor iz filma
p. Miran Špelić © Studio Siposh

Da smo vse večji individualisti in premalo povezani, velja za vso družbo in tudi mi se moramo vprašati, kako sodelujemo, zato se bomo v četrtek vprašali - KJE SE KONČA »MOJA SKUPNOST« Z nami bo misijonar Tomaž Kete.

Tomaž Kete
Tomaž Kete © Osebni arhiv

V Koprski škofiji so pred leti kar močno začrtali drugačen pristop in nakazali smer, zato bo duhovnik Slavko Rebec razmišljal na temo - CERKEV 3. TISOČLETJA v petek, ko bo tudi spovedni dan.

msgr. Slavko Rebec
msgr. Slavko Rebec © Izidor Šček

Še tako dobri načrti bodo brez ljubezni propadli. Naslov za zadnji dan radijskega misijona smo vzeli z pisma apostola Pavla - NAJVEČJA PA JE LJUBEZEN – nagovoril nas bo škof Maksimiljan Matjaž, odgovoren za sinodo pri Slovenski škofovski konferenci.

Škof Maksimilijan Matjaž
Škof Maksimilijan Matjaž © SŠK

Misijonski dan bomo od ponedeljka do petka, na temo dneva, začenjali ob 8h zjutraj s Svetovalnico, ob 10.15 bo tako imenovani mali nagovor, ob 17h osrednji misijonski nagovor, ob 20h pa bo pogovor z gosti v živo h kateremu lepo vabimo tudi poslušalce.

MOLITEV ZA BLAGOSLOV RADIJSKEGA MISIJONA

Pred Teboj smo, Sveti Duh,
zbrani v Tvojem imenu.
Bodi doma v naših srcih,
daj, da v Tebi najdemo svojo edinost,
da bomo lahko skupaj hodili večnemu življenju naproti
in se ne bomo oddaljili od poti resnice in od pravičnosti.
Amen.


Shod za otroke in družine (photo: Marjana Debevec) Shod za otroke in družine (photo: Marjana Debevec)

Družino bomo branili do konca

Kljub dežju se jev torek popoldne na shodu za zaščito družine pred državnim zborom zbralo skoraj 10.000 ljudi. V besedah upanja in hkrati odločenosti so sporočali, da ne bodo dopustili poseganja v ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...