Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Lepo je, ko znata dve generaciji dobro sodelovati in sobivati (foto: Andrea Piacquadio / Pexels)
Lepo je, ko znata dve generaciji dobro sodelovati in sobivati | (foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

"Moja generacija" se je lepo prijela med poslušalci

Oddaje | 18.04.2022, 07:59 Mirjam Judež

Ste redni poslušalci sredinih večerov? Potem gotovo že dobro poznate zabavno medgeneracijsko oddajo Moja generacija, ki jo vodita kar dva voditelja: Marjan Bunič in Jure Sešek. Na daljavo se jima iz tedna v teden pridružita dva "tekmovalca": en iz mlajše in drugi iz starejše generacije. Prek Zooma 'pomerita moči' in sodelujeta v "strašno resnem in zahtevnem" kvizu (če verjamete). Zmagovalec dobi nagrado pokrovitelja Big bang.

Zabavna medgeneracijska oddaja

Tedenska oddaja »Moja generacija« skuša povezati različne generacije poslušalcev in dve različni generaciji tekmovalcev. Res, za zabavno medgeneracijsko oddajo gre! Če poznate delo in veselja našega voditelja Marjana Buniča, potem veste, da rad pripravlja različne kvize. V oddaji je zato nekaj zanimivih nalog, s katerimi se spopadeta tekmovalca, predstavnika različnih generacij: eden je praviloma starejši od šestdeset let, drugi ali druga pa s še ne dopolnjenim četrt stoletja. Torej: »plus 60 in minus 25«. Z zabavnimi vprašanji in nalogami spoznavata svet drug drugega, za pomoč prosita poslušalce ali stavita na vsebine, ki jih izvrstno poznata.

Naloge so zastavljene tako, da starejši odgovarja na vprašanja iz sveta mladih, mladec/mladenka pa pokaže, kako dobro pozna minule čase. Tekmovalca vsak teden predlagata tudi pesem, ki jima nekaj pomeni. Marjan Bunič in Jure Sešek vodita tekmovalca skozi večer, tehnik Jakob Čuk vsako sredo skrbi za tehnično izvedbo oddaje, pester glasbeni izbor bo uri programa dal piko na i, pokrovitelj Big bang pa vznemirjenje, ki ga prinaša uporabna nagrada.

Marjan Bunič
Marjan Bunič © Izidor Šček

Jure Sešek
Jure Sešek © Izidor Šček

Vabimo k poslušanju in prijavam

Ni enostavno pridobiti novih "tekmovalcev". Z njimi se trudi Urša Sešek. Bi bilo pa precej lažje, če bi se predstavniki dveh generacij kar sami prijavili v oddajo. Pogoj je, da so sproščeni, zgovorni in imajo v žepu morda kakšno zanimivo anekdoto iz njihovega življenja. Zelo dobrodošlo je, če vsaj malo čutijo z Radiem Ognjišče (ne bomo napisali, da je pogoj poslušanje našega radia).

Poznate koga takega? Prijavite se/ga in nam zaupajte njegovo/njeno telefonsko številko na mail:  moja.generacija@ognjisce.si. Dobimo se vsako sredo ob dvajseti uri. Času in razmeram primerno se s tekmovalci družimo kar prek Zoom-a. Dobrodošli v arhivu oddaj! 

Mlada generacija ima strast, pogum in zalet, starejša pa modrost, preudarnost in izkušnje
Mlada generacija ima strast, pogum in zalet, starejša pa modrost, preudarnost in izkušnje © Markus Spiske / Unsplash

Prijazno vabimo tekmovalce, poslušalce, ki ste pripravljeni sodelovati, da se prijavite na elektronski naslov moja.generacija@ognjisce.si

Oddaje
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...