Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Finalno predvolilno soočenje (foto: Tomo Strle / Domovina.je)
Finalno predvolilno soočenje | (foto: Tomo Strle / Domovina.je)

OB 17.00: Finalno predvolilno soočenje Radia Ognjišče in Domovine

Novice | 20.04.2022, 10:03 Tanja Dominko

Katere so vrednote Evrope, na katerih bomo gradili, kakšna je vloga civilne družbe v državi nasploh, posebej pa v času pred volitvami, kako je s svobodo govora in ugovorom vesti pri temeljnih etičnih vprašanjih, je avtonomija univerze tudi v tem, da lahko politiki svobodno prehajajo v profesorske vrste in tam izvajajo politično preobrazbo? Kako zadržati mlade v Sloveniji oziroma doseči, da se bodo po končanem šolanju v tujini vrnili v domovino, kakšno stanovanjsko in davčno politiko izbrati?

To je le nekaj vprašanj, na katera so odgovarjali predsednik SDS Janez Janša, predsednik NSI Matej Tonin, podpredsednik stranke Konkretno, ki je del gibanja Povežimo Slovenijo, Alojz Kovšca, in podpredsednica SD Andreja Katič. Udeležbo predsednika Gibanja Svoboda dr. Roberta Goloba so nam še v četrtek potrdili, nato pa dan pred soočenjem namignili, da bo udeležba odvisna od njegovega zdravstvenega stanja in da verjetno drugega sogovornika ne bodo mogli najti. In ga tudi niso.

Vabljeni k poslušanju soočenja ob 17. uri,  v video obliki pa boste ob istem času lahko dogajanje spremljali na portalu Domovina.je.

Predvidoma kmalu po 19.00 pa bomo v posebnem članku zbrali glavne poudarke povedanega na soočenju.

V 1. predvolilnem soočenju o vprašanjih demografske zime in oskrbe starejših

Če vas zanima, kako so prestavniki strank odgovarjali na vprašanja o demografski zimi, oskrbi starejših, na vprašanja posvojitve otrok v istospolne skupnosti ter na vprašanje, koliko spolov obstaja in ali bi takšne poglede vključili tudi v šole, lahko to slišite v posnetku 1. predvolilnega soočenja, ki smo ga pripravili 30. marca. Takrat smo govorili tudi o zagotavljanju pokojnin, domovih za starejše, varnostnih razmerah in obrambi.

Finalno predvolilno soočenje sta vodila Tanja Dominko in Peter Merše
Finalno predvolilno soočenje sta vodila Tanja Dominko in Peter Merše © Tomo Strle / Domovina.je

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.