Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Urednik mag. Božo Rustja (foto: Založba Ognjišče)
Urednik mag. Božo Rustja | (foto: Založba Ognjišče)

Izšle so Zgodbe za veselje do življenja

Novice | 09.04.2022, 09:09 Alen Salihović

Pri Založbi Ognjišče je izšla nova, že štirinajsta knjiga v zbirki Zgodbe za dušo z naslovom: Zgodbe za veselje do življenja. Zgodbe, ki jih je zbral Božo Rustja sejejo upanje, kažejo novo pot, vlivajo pogum. Sicer prihaja sredi meseca pri Založbi Ognjišče tudi ponatis knjige Vodi me, dobrotni Duh, v kateri so zbrane zgodbe o Svetem Duhu in njegovem delovanju ter molitve k tretji Božji osebi. Knjige so primerno darilo za birmance, njihove družine, birmanske animatorje in botre.

»Zgodbe za veselje do življenja sejejo upanje, kažejo novo pot, vlivajo pogum. In zdaj, zbrane v novi zbirki, ki vzbujajo veselje do življenja! Ne ne, ne gre za puhlo vzhičenost ali kratkotrajno pretirano očaranost,« so zapisali na spletni strani založbe.

Dodajajo, da je Božo Rustja pod tem naslovom iz svoje bogate zbirke odbral zgodbe, ki nas opomnijo, da so za pristno veselje potrebni služenje, odkrivanje notranje sreče, molitev in ljubezen v družini, prav tako odpuščanje, usmiljenje in trdna odločenost, da živimo za nekoga. »Tudi te zgodbe nam pomagajo, da ob njih osebno rastemo, predvsem pa nas želijo voditi do resničnega navdušenja nad življenjem, ki nam je dano. Že štirinajstič povedano in zapisano tako, da pritegne in pusti v človeku sled,« so še zapisali.

Novice
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.