Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Urednik mag. Božo Rustja (foto: Založba Ognjišče)
Urednik mag. Božo Rustja | (foto: Založba Ognjišče)

Izšle so Zgodbe za veselje do življenja

Novice | 09.04.2022, 09:09 Alen Salihović

Pri Založbi Ognjišče je izšla nova, že štirinajsta knjiga v zbirki Zgodbe za dušo z naslovom: Zgodbe za veselje do življenja. Zgodbe, ki jih je zbral Božo Rustja sejejo upanje, kažejo novo pot, vlivajo pogum. Sicer prihaja sredi meseca pri Založbi Ognjišče tudi ponatis knjige Vodi me, dobrotni Duh, v kateri so zbrane zgodbe o Svetem Duhu in njegovem delovanju ter molitve k tretji Božji osebi. Knjige so primerno darilo za birmance, njihove družine, birmanske animatorje in botre.

»Zgodbe za veselje do življenja sejejo upanje, kažejo novo pot, vlivajo pogum. In zdaj, zbrane v novi zbirki, ki vzbujajo veselje do življenja! Ne ne, ne gre za puhlo vzhičenost ali kratkotrajno pretirano očaranost,« so zapisali na spletni strani založbe.

Dodajajo, da je Božo Rustja pod tem naslovom iz svoje bogate zbirke odbral zgodbe, ki nas opomnijo, da so za pristno veselje potrebni služenje, odkrivanje notranje sreče, molitev in ljubezen v družini, prav tako odpuščanje, usmiljenje in trdna odločenost, da živimo za nekoga. »Tudi te zgodbe nam pomagajo, da ob njih osebno rastemo, predvsem pa nas želijo voditi do resničnega navdušenja nad življenjem, ki nam je dano. Že štirinajstič povedano in zapisano tako, da pritegne in pusti v človeku sled,« so še zapisali.

Novice