Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Predvolilno soočenje smo pripravili skupaj z Domovina.je (foto: Rok Mihevc)
Predvolilno soočenje smo pripravili skupaj z Domovina.je | (foto: Rok Mihevc)

Predvolilno soočenje na Radiu Ognjišče in Domovina.je

Slovenija | 30.03.2022, 11:49 Marta Jerebič

Na Radiu Ognjišče boste ob 17. uri lahko prisluhnili prvemu predvolilnemu soočenju. Pripravili smo ga skupaj s portalom Domovina.je, kjer ga bodo ob isti uri predvajali v video obliki. V uro in pol trajajoči razpravi smo odprli vprašanja, ki se jih drugi mediji večinoma ne lotijo. Med njimi sta vprašanji demografske zime in oskrbe starejših.

Če želite gledati politični šov, prepire, napade, prazno govoričenje in podobno, raje glejte soočenja na TV Slovenija in Pop TV. Če pa želite gledati vsebinsko soočenje na resna ključna vprašanja naše sedanjosti in prihodnosti, potem spremljajte soočenje Radia Ognjišče in portala Domovina.je, pravi urednik slednjega Rok Čakš.

Odgovorni urednik radia Ognjišče Tadej Sadar pa dodaja: »Vesel sem, da smo pripravili kakovostno soočenje. S svojim zrelim in celovitim pogledom so me presenetili nekateri sodelujoči, ki jih do sedaj nisem poznal. Upam, resnično upam, da bodo volivci izbirali vsebino in ne praznih sloganov.«

Tudi teh je bilo nekaj slišati, pravi Alen Salihović, ki je soočenje vodil s Petrom Meršetom. »Soočenje je prineslo več ali manj že znana stališča strank o posameznih temah. Če na desni pozdravljajo zasebno pobudo na različnih področjih, se na levi krčevito oklepajo javnega. Kljub temu je bilo soočenje zelo vsebinsko in tudi na trenutke iskrivo. Velja omeniti še, ne glede na nekatere novince v politiki, kot sta bila tokrat kandidata Naše dežele in Gibanja Svoboda, se vidi, da so jih štabi dobro pripravili, da jasno in odločno zastopata stališče prvakov njunih strank,« je povedal Alen Salihović.

Soočenje sta vodila Peter Merše in Alen Salihović
Soočenje sta vodila Peter Merše in Alen Salihović © Rok Mihevc

Kako so torej stranke odgovarjale na primer na vprašanje posvojitev otrok v istospolne skupnosti ter na vprašanje, koliko spolov obstaja in ali bi takšne poglede vključili tudi v šole, prisluhnite ob 17h.

V oddaji bomo govorili tudi o zagotavljanju pokojnin, domovih za starejše, varnostnih razmerah in obrambi.

Soočenja so se udeležili:

  • Jože Tanko, Slovenska demokratska stranka
  • Tereza Novak, Gibanje Svoboda,
  • Monika Gregorčič, Povežimo Slovenijo,
  • Jožef Horvat, Nova Slovenija – krščanski demokrati
  • Samo Bevk, Socialni Demokrati
  • Jerca Korče, Lista Marjana Šarca
  • Dejan Podgoršek, Naša Dežela
  • Angelika Mlinar, Sab, se soočenja ni mogla udeležiti, iz Levice se na povabilo niso odzvali.

Udeleženci predvolilnega soočenja
Udeleženci predvolilnega soočenja © Rok Mihevc

Slovenija
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...