Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Predvolilno soočenje smo pripravili skupaj z Domovina.je (foto: Rok Mihevc)
Predvolilno soočenje smo pripravili skupaj z Domovina.je | (foto: Rok Mihevc)

Predvolilno soočenje na Radiu Ognjišče in Domovina.je

Slovenija | 30.03.2022, 11:49 Marta Jerebič

Na Radiu Ognjišče boste ob 17. uri lahko prisluhnili prvemu predvolilnemu soočenju. Pripravili smo ga skupaj s portalom Domovina.je, kjer ga bodo ob isti uri predvajali v video obliki. V uro in pol trajajoči razpravi smo odprli vprašanja, ki se jih drugi mediji večinoma ne lotijo. Med njimi sta vprašanji demografske zime in oskrbe starejših.

Če želite gledati politični šov, prepire, napade, prazno govoričenje in podobno, raje glejte soočenja na TV Slovenija in Pop TV. Če pa želite gledati vsebinsko soočenje na resna ključna vprašanja naše sedanjosti in prihodnosti, potem spremljajte soočenje Radia Ognjišče in portala Domovina.je, pravi urednik slednjega Rok Čakš.

Odgovorni urednik radia Ognjišče Tadej Sadar pa dodaja: »Vesel sem, da smo pripravili kakovostno soočenje. S svojim zrelim in celovitim pogledom so me presenetili nekateri sodelujoči, ki jih do sedaj nisem poznal. Upam, resnično upam, da bodo volivci izbirali vsebino in ne praznih sloganov.«

Tudi teh je bilo nekaj slišati, pravi Alen Salihović, ki je soočenje vodil s Petrom Meršetom. »Soočenje je prineslo več ali manj že znana stališča strank o posameznih temah. Če na desni pozdravljajo zasebno pobudo na različnih področjih, se na levi krčevito oklepajo javnega. Kljub temu je bilo soočenje zelo vsebinsko in tudi na trenutke iskrivo. Velja omeniti še, ne glede na nekatere novince v politiki, kot sta bila tokrat kandidata Naše dežele in Gibanja Svoboda, se vidi, da so jih štabi dobro pripravili, da jasno in odločno zastopata stališče prvakov njunih strank,« je povedal Alen Salihović.

Soočenje sta vodila Peter Merše in Alen Salihović
Soočenje sta vodila Peter Merše in Alen Salihović © Rok Mihevc

Kako so torej stranke odgovarjale na primer na vprašanje posvojitev otrok v istospolne skupnosti ter na vprašanje, koliko spolov obstaja in ali bi takšne poglede vključili tudi v šole, prisluhnite ob 17h.

V oddaji bomo govorili tudi o zagotavljanju pokojnin, domovih za starejše, varnostnih razmerah in obrambi.

Soočenja so se udeležili:

  • Jože Tanko, Slovenska demokratska stranka
  • Tereza Novak, Gibanje Svoboda,
  • Monika Gregorčič, Povežimo Slovenijo,
  • Jožef Horvat, Nova Slovenija – krščanski demokrati
  • Samo Bevk, Socialni Demokrati
  • Jerca Korče, Lista Marjana Šarca
  • Dejan Podgoršek, Naša Dežela
  • Angelika Mlinar, Sab, se soočenja ni mogla udeležiti, iz Levice se na povabilo niso odzvali.

Udeleženci predvolilnega soočenja
Udeleženci predvolilnega soočenja © Rok Mihevc

Slovenija
Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media) Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek: Roke stran!

Več tisoč ljudi se je včeraj zbralo na ulicah in strehah hiš v Kinšasi ter tako pozdravilo papežev prihod v Kongo.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...