Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Vsi že težko čakamo Gala koncert, ki je pred vrati! (foto: Andrej Jerman)
Vsi že težko čakamo Gala koncert, ki je pred vrati! | (foto: Andrej Jerman)

Gala koncert Radia Ognjišče je pred vrati!

Radijski utrip | 23.03.2022, 11:31 Mirjam Judež

Nagradna igra je uspešno zaključena, razveselilil smo kar nekaj poslušalcev, ki se nam bodo v nedeljo pridružili v dvorani Cankarjevega doma na že 27. Gala koncertu Radia Ognjišče.

27. Gala koncert Radia Ognjišče bo v nedeljo, 3. aprila 2022. Že kupljene vstopnice bodo veljale tudi za nov datum.

Na koncertu bomo zapeli radijci z glasbenimi prijatelji. Z nami bodo: Marko Vozelj, Žan Serčič, Saška, Monika Avsenik, inštrumentalisti skupine Proper, godalni kvartet glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava, narodnozabavni muzikanti. Koncert bosta povezovala Nataša Ličen in Matjaž Merljak.

Marko Vozelj je za aprilsko Ognjišče povedal: "Po kar nekaj zapletih in nevšečnostih, ki nam jih je zagodla situacija v zadnjih dveh letih, se bomo končno lahko skupaj poveselili na koncertu Radia Ognjišče. Vedno se rad odzovem njihovemu povabilu, saj vsa ta leta zelo lepo sodelujemo. Naše skladbe veliko predvajajo, in ker radio poslušam predvsem v avtu, je Radio Ognjišče prijeten sopotnik na veliko mojih poteh. Nastopa se že veselim. Po tako dolgem premoru bo to prav gotovo posebno doživetje tako za nas kot za publiko. Vem, da bo super, enkratno in nepozabno. Se vidimo 3. aprila."

Na Gala koncertu bo nastopil tudi Marko Vozelj.
Na Gala koncertu bo nastopil tudi Marko Vozelj. © Niko Miljković

Vstopnice za 27. gala koncert sicer lahko kupite na Petrolovih bencinskih servisih in na spletni strani Cankarjevega doma. Kar bo ostalo, bomo prodajali tudi uro pred obema koncertoma (20 € parter in prvi balkon in 15 € drugi balkon). Če boste prišli po vstopnico pred koncertom, imejte v mislih, da je za koncert ob 15h večje zanimanje in je vstopnic zanj le še nekaj, za večernega jih je več.

Monika Avsenik korajžno stopa po glasbeni poti, ki sta jo začrtala njen dedek in njegov brat. Na 27. Gala koncertu bo zapela pesem Morda pa nekoč.

O njej je povedala: “To je osebna, družinska skladba. Oče je imel melodijo narejeno že nekaj časa, nastajala je v času atove bolezni. Jaz sem takrat živela pri njem, imel je oskrbo na domu in sem veliko časa preživela ob njem, za maturo sem se učila kar pri njegovi postelji. Bili so trenutki, ko te je prijel za roko, jo stisnil, zaspal in je ni spustil. Tako me je prijel tudi, ko je bil ati na obisku, in ko je to videl, ga je zelo ganilo. Tako je nastal verz: ‘te vedno ob sebi čutila, kot sem takrat tvojo dlan’. Besedilo je odgovor na atove besede. Bil je zelo navezan na hrib Sv. Petra in cerkev na njem, na vrtu v Begunjah je vedno zrl vanj, pogosto je šel gor. Ob zadnjem obisku so ga tam snemali za oddajo Slovenski pozdrav in je snemalce prosil, naj mu dajo dve minuti. Šel je v cerkev, v spominsko knjigo je zapisal ‘Nikoli ne veš, kdaj se spet srečamo’ in tam pustil tudi solze. To nas je res ganilo, kot bi čutil, da je zadnjič tam.”

Iz nekaterih krajev je organiziran tudi avtobusni prevoz. Še nekaj prostih sedežev za koncert ob 15. uri je na avtobusih, ki bosta peljala iz Novega mesta in Logatca z okolico. Za večeni koncert ob 19. uri pa iz Šmarjete. Vas zanima? Čimprej pokličite organizatorje, naše zveste Prijatelje Radia Ognjišče.

  • Novo mesto: Marija (031 377 066)
  • Logatec, Rovte, Godovič in Vrhnika: Marija (041 544 455)
  • Šmarjeta: žpk Andrej (031 731 677)

Utrinek s 25. Gala koncerta Radia Ognjišče; gremo pogumno naprej!
Utrinek s 25. Gala koncerta Radia Ognjišče; gremo pogumno naprej! © Rok Mihevc

Radijski utrip
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko) Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko)

Občutek ima, da jim te funkcije kar nekako godijo …

Zadnje čase je vlada tarča kritik zaradi razsipništva na službenih poteh v tujino. V času, ko se država trudi z zbiranjem sredstev za sanacijo po poplavah, je številčna delegacija res odveč, še ...