Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Glasbenica Petra Stopar (foto: Rok Mihevc)
Glasbenica Petra Stopar | (foto: Rok Mihevc)

Sodelavka Petra z novo pesmijo »Kdor Tebe prizna«

Ritem srca | 15.03.2022, 09:15 Rok Mihevc

Petre Stopar na Radiu Ognjišče ne slišimo samo v informativnih oddajah in poročilih, pač pa na naših valovih tudi zapoje. Je odlična glasbenica, ki je te dni izdala čisto svežo in avtorsko pesem »Kdor Tebe prizna«. Predstavila jo je v oddaji Ritem srca, v katero jo je povabil njen ustvarjalec Andrej Jerman.

Po štirih letih končno nekaj novega, je veselo pripovedovala Petra. Besedilo in melodija sta nastala lansko leto, pri tem pa se je oprla na Sveto pismo. »Zelo mi je bil všeč stavek iz Lukovega evangelija, 12. poglavje, bistvo katerega je, da nam Jezus svetuje in nas vabi, da govorimo neustrašno in odkrito. Reče: Vsakega, kdor me bo priznal pred ljudmi, bo tudi sin človekov priznal pred Božjimi angeli, kdor pa me bo zatajil, pa bo zatajen tudi sam. In čez nekaj vrstic to, kar je rekel Jezus svojim učencem, naj ne bodo v skrbeh za svoje življenje, kaj bodo jedli in oblekli, saj da je življenje več kot jed in telo več kot obleka. In naš Oče ve, da mi to potrebujemo, iščemo pa Božje kraljestvo in vse to nam bo navrženo. Te besede so me nagovorile in zdelo se mi je, da bi lahko še koga.«

Petra Stopar
Petra Stopar © Rok Mihevc

Ko je imela besedilo, je Petra razmišljala, s katero ekipo bi sodelovala. Večkrat je že z našim nekdanjim sodelavcem Janom Gerlom in Tinetom Lustkom, tokrat se je obrnila na prijatelja, ki je že sodeloval pri njenih pesmi, npr. Tam nad oblaki na še takratnem Ritmu duha. »To je bobnar Primož Velikonja, producent in lastnik snemalnega studia v Kočevju. Z veseljem je priskočil na pomoč in prevzel naloge. Melodijo je dodelal aranžer Tibor Burai, ki je skupaj s Primožem naredil tudi aranžma.«

Prisluhnite Petrini novi pesmi

In bo Petra Stopar v kratkem igrala kaj v živo? »Uf, to pa ni še v načrtu. Želja seveda je. Uspelo mi je vsaj na dve leti narediti kakšen večji koncert, zdaj pa je tale korona vse to zavila v meglico.« Lahko pa vseeno prišepnemo, da bo Petra nastopila na Gala koncertu Radia Ognjišče, ki bo v nedeljo, 3. aprila v Cankarjevem domu.

RITEM SRCA

Oddaja Ritem srca, ki je na sporedu vsak petek ob 21.30, je posvečena sodobni krščanski glasbi. V njej poročamo o festivalih, koncertih, slavljenjih in podobnih dogodkih. Spoznavamo slovenske in tuje izvajalce ter predstavljamo nove izide.

Ritem srca