Petra StoparPetra Stopar
Bogu Hvala, da je družina še vedno vrednota in da se večina parov nosečnosti razveseli.  (foto: Kelly Sikkema / Unsplash)
Bogu Hvala, da je družina še vedno vrednota in da se večina parov nosečnosti razveseli. | (foto: Kelly Sikkema / Unsplash)

Da bi slovenski narod preživel, potrebujemo otroke

Novice | 26.03.2022, 11:33 Alen Salihović

Slovesno sveto mašo ob prazniku Gospodovega oznanjenja je danes v baziliki Marije Pomagaj daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Med mašo je škof Štumpf podelil blagoslov nosečim materam ter parom, ki si želijo otrok.

V pridigi je med drugim dejal, da si je Bog v Marijinem in Jožefovem zakonu zaželel človeške ljubezni. »In ker je Bog v Jezusu Kristusu vstopil v ta zakon, je tudi njuna ljubezen vedno bolj pridobivala na značaju Božje ljubezni. Kakor je Jezus, Božji in Marijin Sin, iz leta v leto vedno bolj napredoval tudi v človeških krepostih, tako sta zaradi Jezusa Marija in Jožef vedno bolj zorela tudi v zakonski svetosti. Ta svetost je pri njima vidna v ljubeči skrbi za Jezusa, v njuni pokorščini do njega in v veri, ki neomajno zaupa Bogu.«

Ob sklepu pridige pa je poudaril: »Da bi slovenski narod preživel, potrebujemo otroke; da bi slovenska vernost preživela, potrebujemo otroke. Potrebujemo otroke, ker potrebujemo nežnost, ljubeznivost, zaupljivost, iskrenost, skratka človečnost. Božji blagoslov naj vam daje moč, drage mamice, ki pričakujete otroka, da bi lahko varno skupaj z vašimi možmi pričakale njegov prihod v vašo družino. Tudi ve, drage žene in možje, ki hrepenite po otroku, pa ga še ni od nikoder, v sebi nosite dragocenost materinstva in očetovstva. Vaše hrepenenje po otroku je sveto hrepenenje in je zato rodovitno v plemenitosti vaše duše, ki hoče darovati življenje tako otroku, kakor tudi drugim ljudem, ki so ob vas. Božji blagoslov naj daje moč tudi vam, da bi po Marijini priprošnji vaše hrepenenje in molitve za to, da bi dobili otroka, krepil vašo vero in zaupanje v Boga. Matere z otrokom pod srcem, in žene, ki še nimate otroka, naj Marija Pomagaj na Brezjah usliši v tej vaši veliki prošnji. Naj bo vedno z nami vsemi Marija Pomagaj z Brezij, ki je Kraljica družine.«

Vir: Katoliška cerkev

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.