Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Meta PotočnikMeta Potočnik
Logotip Tedna družine (foto: Urad za družino)
Logotip Tedna družine | (foto: Urad za družino)

Začenjamo teden družine; srečamo se vsak večer ob 20.00

Novice | 19.03.2022, 07:10 Marjana Debevec

Začenjamo teden družine. Letošnje geslo je povezano s svetovnim srečanjem družin, ki bo konec junija in sicer: Poklicanost vseh družin k svetosti.

Na praznik sv. Jožefa vsako leto začnemo Teden družine, ki ga sklenemo na praznik Gospodovega oznanjenja ali dan krščanskih staršev. Dogajanje se tokrat seli na splet. Vsak večer bo ob 20.00 uri bo dvajsetminutni program s pričevanji družin iz vseh šestih škofij.

»Odločili smo se, da kar preko teh kanalov vstopimo v dom vsake družine in nagovorimo družine prav v tem, kar one same živijo, kjer se iščejo, lovijo. To bomo naredili tako, da bodo kar družine same pričevale o tem, kako povabijo Boga v svoje vsakodnevno življenje,« je za naš radio pojasnil Luka Mavrič z Urada za družino. Pri pripravi so sodelovale vse večje družinske organizacije pri nas.

Poleg kratkega pričevanja bo na programu še glasba in pa skupna molitve desetke rožnega venca, ki jo bo vsak dan vodil eden od škofov.

Prenos bo mogoče spremljati preko Zoom-a, Facebook strani in YouTube kanala. Povezave najdete na spletni strani Tedna družine 2022.

Teden družine pa nas bo vpeljal v 10. Svetovno srečanje družin, ki bo konec junija v Rimu in hkrati po vseh škofijah sveta. »Papež Frančišek želi, da bi kar vsaka škofija organizirala neko srečanje družin s programom, sveto mašo, s kakšnimi delavnicami, pogovori. In vsaka naša škofija se odloča, ali bo naredila srečanje na škofijski ravni, ali pa na ravni dekanij.«

V ljubljanski nadškofiji bodo dogodki potekali na dekanijski ravni. »To pomeni, da bo vsaka dekanija organizirala romanje družin do nekega svetišča, ki je v dekaniji – lahko je to romarsko središče, ali pa kakšno Marijino svetišče. Tam bo poleg svete maše še kakšen program, nekaj oratorijskih iger za otroke, morda za mlade kakšna delavnica, za zakonce, za starše otrok. Verjamem, da bo zelo lepo, tudi zato, ker bomo tja v glavnem prišli kot romarji,« je še poudaril Mavrič.

Na Radiu Ognjišče se na Svetovno srečanje družin pripravljamo z Družinskimi katehezami, v katerih lahko vsak prvi torek v mesecu prisluhnete pričevanjem različnih zakonskih parov.

Novice
Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media) Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek: Roke stran!

Več tisoč ljudi se je včeraj zbralo na ulicah in strehah hiš v Kinšasi ter tako pozdravilo papežev prihod v Kongo.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...