Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Družina (foto: Pixabay)
Družina | (foto: Pixabay)

Primc ustavnim sodnikom: Ne popustite LGBTQ pritiskom!

Novice | 10.03.2022, 11:16 Marjana Debevec

Ustavno sodišče bo danes odločalo o predlogu za spremembo opredelitve zakonske zveze, ki na zahtevo nekaterih aktivistov naj ne bi bila več skupnost moža in žene, ampak osebe 1 in osebe 2. S tem bi odprli tudi vrata za posvojitev otrok v istospolne skupnosti.

Predsednik stranke Za Slovenijo - Glas za otroke in družine Aleš Primc je v pismu ustavne sodnike povabil, naj ne klonijo pod pritiski močnega LGBTQ lobija. »Posledice vaše odločitve, če bo v nasprotju s temeljnimi pravicami otrok ter bo zanikala pomen mame in očeta za otroke, bodo strašansko negativne za mnoge otroke, mlade in družine. V vseh državah, v katerih so uvedli LGBTQIA+ posvojitve otrok, so v šolske sisteme uvedli LGBTQIA+ ideologijo, ki med drugim spodbuja otroke in jih uči kako spremeniti spol in spolno usmerjenost. Žal gre za ideologijo, ki ji uspe prepričati ogromno otrok in mladih. Izgovorov, da se ne ve, o čem se odloča, ne more biti,« je med drugim zapisal Primc.

Da bi se temu uprli, pripravljajo danes ob 16.30 zborovanje pred Ustavnim sodiščem v Ljubljani. Nanj vabijo celotne družine s transparenti in slovenskimi zastavami.

Objavljamo celotno pismo Aleša Primca ustavnim sodnikom:

Upam, da ste dobro. Upam, da ste pripravljeni na najpomembnejše sojenje v sodniški togi v vašem življenju.

Vem, da ste glede jutrišnje odločitve, o ukinitvi zakonske zveze in uvedbi LGBTQIA+ posvojitev, pod hudimi pritiski izjemno vplivnega lobija, ki se ga morda bojite. Morda vam zaradi svoje moči vzbuja strahospoštovanje. Morda mislite, da mu morate biti hvaležni, da ste na položaju, ki ga zasedate. Morda mislite, da vam lahko uniči vašo kariero, če ne boste naredili tako, kot od vas pričakuje.

Jutri, ob odločanju o ukinitvi zakonske zveze ter posvojitvah otrok v razmerja dveh moških, dveh žensk, dveh transseseksualcev, queer seksualcev, interseksualcev in aseksualcev ne boste odločali v prvi vrsti o pravnih zadevah. Ampak boste odločali v prvi vrsti o naravi in spoštovanju narave, spoštovanju do svoje mame in očeta in vseh svojih prednikov, ki so vam omogočili, da danes živite in opravljate svojo funkcijo; o spoštovanju najbolj temeljnih pravic otrok, med katerimi je največja pravica do ljubeče mame in očeta. Upam, da ste imeli ljubečo mamo in očeta. Če ne, čutite, kaj vam je v življenju najbolj manjkalo. V vsakem primeru pa veste iz svoje izkušnje, kaj pomenita mama in oče za otroka.

Posledice vaše jutrišnje odločitve, če bo v nasprotju s temeljnimi pravicami otrok ter bo zanikala pomen mame in očeta za otroke, bodo strašansko negativne za mnoge otroke, mlade in družine. V vseh državah, v katerih so uvedli LGBTQIA+ posvojitve otrok, so v šolske sisteme uvedli LGBTQIA+ ideologijo, ki med drugim spodbuja otroke in jih uči kako spremeniti spol in spolno usmerjenost. Žal gre za ideologijo, ki ji uspe prepričati ogromno otrok in mladih. V državah, kjer imajo s tem dolgoletne izkušnje, prihaja do upora proti temu. Eden najbolj odmevnih poteka na Floridi v ZDA, kjer so se starši uprli, podprl pa jih je tudi guverner, ki je ukinil državno financiranje teh ideologij v šolah. Lani se je na Švedskem, kjer tudi že dolgo izvajajo te programe v šolah, njihovo eminentno zdravniško združenje odločilo, da preneha s hormonsko terapijo za spremembo spola pri otrocih in mladostnikih, saj so se izkazale hude negativne posledice.

V Sloveniji torej o teh stvareh odločate sedaj, ko se že ve, kakšne so negativne posledice ukinitve zakonske zveze žene in moža ter uvedbe posvojitev otrok v LGTQIA+ razmerja. Izgovorov, da se ne ve, o čem se odloča, ne more biti.

Svet se bo po jutrišnji odločitvi, ne glede na to, kakšna bo, vrtel naprej. Ampak vi po njej ne boste več enaki. Če boste odločili proti naravi, proti temeljnim človekovim pravicam otrok, proti spoštovanju materinstva in očetovstva, bo na vaši vesti hud madež, s katerim vam ne bo lahko živeti.

Če se boste odločili za spoštovanje narave, za človekove pravice otrok in za spoštovanje materinstva in očetovstva ter čudovite dopolnjujoče se narave ženskega in moškega spola, boste morda imeli kratkoročno kakšne težave, na dolgi rok pa boste veliki zmagovalci. Pred svojim rodom, svojimi otroki in jutranjim ogledalom.

Za ukinitev zakonske zveze žene in moža ter uvedbo LGBTQIA+ posvojitev otrok ni pravne podlage ne v Ustavi RS, ne v mednarodnih dokumentih o človekovih pravicah.

Če boste hoteli odločiti po ustavi in temeljnih dokumentih o človekovih pravicah ter sodno prakso ustavnega sodišča, ki je dvakrat dovolilo družinski referendum z vsebino, o kateri sedaj odločate, imate za to vso podlago. Na to temo sta Civilna iniciativa za družino in pravice otrok (2011) in Koalicija "Za otroke gre" (2015) v svojih zmagovitih Memorandumih za pravico do družinskih referendumov pred Ustavnim sodiščem, predložili Ustavnemu sodišču izčrpne dokaze in argumente, ki so še vedno aktualni in vas vabim, da jih preučite. Prav tako sva vam z Metko Zevnik, 6. maja 2021, predložila argumente v zvezi s konkretno zadevo, o kateri boste jutri odločali, iz katerih prav tako izhaja, da za ukinitev zakonske zveze žene in moža ter uvedbo LGBTQIA+ posvojitev otrok ni pravne podlage v Ustavi RS ter mednarodnih dokumentih o človekovih pravicah.

Lepo vas pozdravljam in upam.

Aleš Primc

Novice
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...