Matjaž Merljak
Matej Kržišnik
Alen Salihović
Dan spomina (foto: skavt.net)
Dan spomina | (foto: skavt.net)

Skavti: Skupaj polepšajmo svet

11.02.2022, 21:30 Nataša Ličen

Skavti po vsem svetu dvaindvajsetega februarja tradicionalno praznujejo rojstni dan svojega ustanovitelja Roberta Baden-Powella. Dobrih dni ni nikoli preveč, pravijo skavti pri Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, zato so začeli s praznovanjem že s prvim februarjem in vabijo, če ste željni dogodivščin, da se jim pridružite.

Po lepih kotičkih Slovenije so postavili točke, na katerih se kaj novega naučimo, odkrijemo modrost, ali sprejmemo določeno aktivnost ali izziv, s katerima nekomu polepšamo dan – neznancu, staršem, prijatelju, babici, sosedu, prodajalki, Bogu, naravi, sebi.

V Mladoskopu je o projektu povedala več Maja Krajnc, projektna sodelavka pri Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Maja Krajnc
Maja Krajnc © Veronika Krafogel

Točke so na voljo za odkrivanje do 22. februarja. Izleti in izzivi so primerni za vse starosti. Sodelujete lahko tudi, če niste skavti! Si upate?
Vsa navodila in zemljevid točk so na spletni strani https://izzivajuzivaj.si/dan-spomina, na družbenih omrežjih (Facebook Skavtinje in skavti, Instagram skavti_slovenija).

Gorski cilj enega od izzivov ob februarskih zbirkah pred dnevom spomina na ustanovitelja skavtov
Gorski cilj enega od izzivov ob februarskih zbirkah pred dnevom spomina na ustanovitelja skavtov © Tiana Kutin
Le kam sta se odpravili dekleti?
Le kam sta se odpravili dekleti? © Amalija Erce

Akcija je del projekta Izzivaj - uživaj 2.0, ki ga Skavti izvajajo pod okriljem Ministrstva za zdravje RS.

Dobra družba, učenje spotoma, preko igre mnogih stvari, ki v življenju pridejo prav.

S svojo družino in prijatelji skavti vabijo do 22. februarja, da osvojimo vsaj štiri točke, ki jih je pripravila nam najbližja skavtska skupina in izpolnimo izzive. Zagotavljajo prijeten izlet in širok nasmeh na obrazu!

Eden od izzivov ob Dnevu spomina?
Eden od izzivov ob Dnevu spomina? © Anže Škerl

Shod za otroke in družine (photo: Marjana Debevec) Shod za otroke in družine (photo: Marjana Debevec)

Družino bomo branili do konca

Kljub dežju se jev torek popoldne na shodu za zaščito družine pred državnim zborom zbralo skoraj 10.000 ljudi. V besedah upanja in hkrati odločenosti so sporočali, da ne bodo dopustili poseganja v ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...