Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Prazne bolniške postelje (foto: Pixabay)
Prazne bolniške postelje | (foto: Pixabay)

Papež: Evtanazija je nesprejemljiva!

Novice | 09.02.2022, 11:48 Marjana Debevec

Evtanazija in samomor z medicinsko pomočjo sta nesprejemljiva, je pri današnji katehezi poudaril papež Frančišek. Zahvalil se je vsem, ki bolnike spremljajo ob koncu življenja in izpostavil pomen paliativne medicine.

»Ljudi moramo spremljati do njihove smrti, ne smemo pa je povzročiti, ali pomagati pri samomoru. Rad bi poudaril pravico do zdravljenja za vse, da ne bi najbolj ranljivih, še posebej ostarelih in bolnih, nikoli zavrgli. Imamo namreč pravico do življenja in ne do smrti. Slednjo je treba sprejeti, ne pa povzročiti. Ostarele moramo negovati kot zaklad človeštva. Oni so naša modrost. Prosim vas, ne osamite ostarelih in ne pospešite njihove smrti!,« je poudaril Frančišek.

Po naši smrti bo ostala samo ljubezen. Zato se po papeževih besedah nima smisla prepirati, ali kopičiti bogastva. "Nikoli še nisem videl za mrliškim avtomobilom peljati selitvenega servisa," je še dejal sveti oče.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...