Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Prazne bolniške postelje (foto: Pixabay)
Prazne bolniške postelje | (foto: Pixabay)

Papež: Evtanazija je nesprejemljiva!

Novice | 09.02.2022, 11:48 Marjana Debevec

Evtanazija in samomor z medicinsko pomočjo sta nesprejemljiva, je pri današnji katehezi poudaril papež Frančišek. Zahvalil se je vsem, ki bolnike spremljajo ob koncu življenja in izpostavil pomen paliativne medicine.

»Ljudi moramo spremljati do njihove smrti, ne smemo pa je povzročiti, ali pomagati pri samomoru. Rad bi poudaril pravico do zdravljenja za vse, da ne bi najbolj ranljivih, še posebej ostarelih in bolnih, nikoli zavrgli. Imamo namreč pravico do življenja in ne do smrti. Slednjo je treba sprejeti, ne pa povzročiti. Ostarele moramo negovati kot zaklad človeštva. Oni so naša modrost. Prosim vas, ne osamite ostarelih in ne pospešite njihove smrti!,« je poudaril Frančišek.

Po naši smrti bo ostala samo ljubezen. Zato se po papeževih besedah nima smisla prepirati, ali kopičiti bogastva. "Nikoli še nisem videl za mrliškim avtomobilom peljati selitvenega servisa," je še dejal sveti oče.

Novice
Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana) Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana)

Kako pravilno skuhati proseno kašo?

»Najbolj važno je znati pravilno skuhati samo kašo, recepti za jedi iz nje se potem kar sami zvrstijo,« je v Svetovalnici spomnila naša gostja Mirjam Kopše. In dodala: »Tudi sama dolgo nisem ...