Matjaž Merljak
Boštjan Smole
Marta Jerebič
Sveto pismo (foto: Pixabay)
Sveto pismo | (foto: Pixabay)

Beseda, ki odžeja

31.01.2022, 12:11 Marjana Debevec

Več kot tisoč bralcev, 65 župnij in veroučnih skupin – to je le nekaj številk letošnjega Svetopisemskega maratona, ki je potekal prejšnji teden.

Neprekinjeno 24-urno branje Svetega pisma pritegne vse več ljudi. V petih dneh se je tako zvrstilo več kot 1000 bralcev, mnogi so branju le prisluhnili in črpali iz Božje besede moč za svoje življenje. »Tudi več mladih je sodelovalo, tako da je bilo včasih tudi po dvajset ljudi v skupini, ki je brala,« je za naš radio pojasnila Eva Strajnar iz pripravljalne skupine.

Več kot 60 župnij je poleg tega osrednjega maratona, pripravilo še svoje mini maratone. »Ja, vidimo delovanje Svetega Duha. Glede na te zoome, ki smo jih že vsi kar malo naveličani, je kljub temu bilo kar precej odziva. Nekaj je bilo tudi veroučnih maratonov, o katerih so mi povedale kasneje katehistinje, ki jih niso posebej prijavile. Vidimo, da res Božja Beseda odžeja in da ljudje želijo imeti to

Na svetopisemskem maratonu so sodelovali tudi zamejski Slovenci, precej jih je bilo iz Argentine. »Ena gospa je rekla, da niti ni mislila iti na maraton, potem pa se je pridružila. In kako čudovito jo je Božja Beseda nagovorila in tudi spodbudila močno željo, da bi jo začela redno brati. Predvsem pa ji je bila všeč univerzalnost Božje Besede, ki je res povezala Slovence ne samo v Sloveniji, ampak tudi po svetu,« je še pojasnila Strajnarjeva.

Posnetke branja in spremljevalnih dogodkov najdete na spletni strani Svetopisemskega maratona.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Novice
Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc) Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc)

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je vrsto analitikov prisilil, da podvomijo v svojo strokovnost in znanje. Dan pred invazijo na Ukrajino še vedno ni bilo moč verjeti, da je tako tvegana poteza ...