Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Sveto pismo (foto: Pixabay)
Sveto pismo | (foto: Pixabay)

Beseda, ki odžeja

Novice | 31.01.2022, 12:11 Marjana Debevec

Več kot tisoč bralcev, 65 župnij in veroučnih skupin – to je le nekaj številk letošnjega Svetopisemskega maratona, ki je potekal prejšnji teden.

Neprekinjeno 24-urno branje Svetega pisma pritegne vse več ljudi. V petih dneh se je tako zvrstilo več kot 1000 bralcev, mnogi so branju le prisluhnili in črpali iz Božje besede moč za svoje življenje. »Tudi več mladih je sodelovalo, tako da je bilo včasih tudi po dvajset ljudi v skupini, ki je brala,« je za naš radio pojasnila Eva Strajnar iz pripravljalne skupine.

Več kot 60 župnij je poleg tega osrednjega maratona, pripravilo še svoje mini maratone. »Ja, vidimo delovanje Svetega Duha. Glede na te zoome, ki smo jih že vsi kar malo naveličani, je kljub temu bilo kar precej odziva. Nekaj je bilo tudi veroučnih maratonov, o katerih so mi povedale kasneje katehistinje, ki jih niso posebej prijavile. Vidimo, da res Božja Beseda odžeja in da ljudje želijo imeti to

Na svetopisemskem maratonu so sodelovali tudi zamejski Slovenci, precej jih je bilo iz Argentine. »Ena gospa je rekla, da niti ni mislila iti na maraton, potem pa se je pridružila. In kako čudovito jo je Božja Beseda nagovorila in tudi spodbudila močno željo, da bi jo začela redno brati. Predvsem pa ji je bila všeč univerzalnost Božje Besede, ki je res povezala Slovence ne samo v Sloveniji, ampak tudi po svetu,« je še pojasnila Strajnarjeva.

Posnetke branja in spremljevalnih dogodkov najdete na spletni strani Svetopisemskega maratona.

Novice
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...