Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Gabriel Kavčič (foto: osebni arhiv)
Gabriel Kavčič | (foto: osebni arhiv)

Moralni teolog Kavčič: Skrbeti nas mora, da Evropa ni usmerjena v življenje

Evropska Unija | 20.01.2022, 19:05 Marta Jerebič

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je v sredo ob predstavitvi prednostnih nalog francoskega predsedovanja Svetu EU zavzel za vključitev zaščite okolja in pravice do splava v listino Evropske unije o temeljnih pravicah. Zdaj je v njej zapisana pravica do življenja.

Po besedah moralnega teologa Gabriela Kavčiča gre pri tem za poskus vsiljevanja vrednot slepega zahodnega naprednjaštva vsem ostalim, predvsem Poljski in Malti. Je kopija tega, kar se gre ameriška administracija, ki poskuša nekaj podobnega uveljaviti tudi v ZDA.

»Ocena tega pa je jasna: na tem svetu je kup žalostnih situacij, v katerih je treba ženskam in družinam pomagati; vpisati smrt v temeljno listino pa po logiki pomeni žagati lastno vejo oziroma kar korenino drevesa, pri tem pa stran metati tudi njegove sadove. Toliko bolj paradoksalno je, da je v isti sapi govoril o ekologiji, kar nam govori o tem, kako nizko smo padli. Skratka, naj ta informacija zbudi ljudi, da vidijo, da Evropa ni usmerjena v življenje, ki pomeni prihodnost, ampak vse kaj drugega, in to nas mora vse skrbeti," je za Radio Ognjišče povedal moralni teolog Gabriel Kavčič.

Evropska Unija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...