Slavi KoširSlavi Košir
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Na Klicu dobrote so nastopili tudi sodelavci Radia Ognjišče (foto: Slovenska karitas)
Na Klicu dobrote so nastopili tudi sodelavci Radia Ognjišče | (foto: Slovenska karitas)

Klic dobrote: Zbranih že več kot 277.000€ za družine v stiski

Slovenija | 25.11.2021, 11:23 Petra Stopar

Letošnji 31. dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski je ob neposrednem prenosu na RTV Slovenija in Radiu Ognjišče pred televizijske ekrane in radijske postaje privabil ljudi, ki imajo radi glasbo in željo po pomoči sočloveku v stiski. Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski, za katere so darovalci do konca koncerta prispevali 217.950 evrov. Akcija bo potekala še do konca decembra.

Koncert je potekal pod geslom »SRCE, ki sprejema« in nas opomnil na osnovno človeško potrebo po bližini in sprejetju v naši različnosti in dostojanstvu. S Klicem dobrote smo se po besedah predsednika Karitas, nadškofa Alojzija Cvikla, odpravili k družinam v stiski in poiskali pot do njihovega srca, ki je velikokrat obteženo s skrbmi in negotovostjo. »Začasno delo, nizke plače, visoke najemnine, bolezen, ki se je v zadnjem času še povečala, vse to potisne družine v stisko. Te so zelo vesele že, če dobijo hrano ali pa plačane položnice. Tako da hvala vsem, ki ste se tako radodarno že odzvali,« je dejal na koncertu. Darovi se bodo po navedbah Slovenske karitas dotaknili 20.000 družin po vsej Sloveniji. V prihodnjih tednih in mesecih jim bodo v njihove domove prinesli toplino in konkretno pomoč v obliki hrane, plačila najnujnejših položnic in potrebščin.

Na Klicu dobrote smo nastopili tudi sodelavci Radia Ognjišče. Posnetek si lahko pogledate tukaj.

Predsednik republike Borut Pahor in mariborski nadškof Alojzij Cvikl
Predsednik republike Borut Pahor in mariborski nadškof Alojzij Cvikl © Slovenska karitas

Umetnine umetnikov za Karitas
Umetnine umetnikov za Karitas © Radio Vatikan

Nastopajoče sta spremljala komorna zasedba Simfoničnega orkestra Cantabile pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika in zasedba glasbenikov v sestavi Jana Gerla, Tineta Lustka, Naceta Jordana in Vida Ušeničnika. K dobroti in solidarnosti so s svojim petjem vabili pevci: Patricija Avšič, Nuška Drašček, Mojca Bitenc Križaj, Irena Yebuah Tiran, Eva Hren, Estera Stojko, Omar Naber, Petra Kodba, Neža Močnik, Simon Zgonc, sodelavci Radia Ognjišče, Kvatropirci in Ansambel Saša Avsenika. Vsi so se pridružili prostovoljcem in brez honorarja nastopili za dober namen. Iz studia v Ljubljani sta v družbi mladih prostovoljcev Karitas, skavtov, Dejana Fabčiča in s. Romane Kocjančič, ki so sprejemali telefonske klice, dogodek povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Za smeh in sproščenost pa je poskrbel Žiga Bunič.

Ansambel Saša Avsenika
Ansambel Saša Avsenika © Radio Vatikan

Voditelja Bernarda Žarn in Jure Sešek
Voditelja Bernarda Žarn in Jure Sešek © Slovenska karitas

Dvorana Golovec
Dvorana Golovec © Slovenska karitas

DOBRODELNA AKCIJA ŠE POTEKA

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo na telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si preko QR kode za spletno banko in kode mobilne denarnice mBills. Z nakazilom pa je mogoče prispevati na: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, namen: Klic dobrote, Koda namena: CHAR, Sklic: 00 351.

Slovenija
Peter Gregorčič (photo: STA) Peter Gregorčič (photo: STA)

"Nevaren precedens v evropskem pravnem prostoru"

Po odločitvi ustavnega sodišča, da prekliče veljavnost sklepa o začasnem zadržanju dela novele zakona o Radioteleviziji Slovenija, in dovoli uveljavitev novele zakona o RTVS v celoti, je ta teden ...

Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt) Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt)

V spomin: Plesni svet Mirka Ramovša

Pred dnevi smo izgubili največjega in najpomembnejšega slovenskega etnokoreologa Mirka Ramovša. Svoje življenje je posvetil preučevanju in raziskovanju plesnega izročila. S strokovnimi nasveti, ...