Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Slovenska karitas pomaga mnogim (foto: Slovenska karitas)
Slovenska karitas pomaga mnogim | (foto: Slovenska karitas)

Znova povabljeni k dobrodelnosti

| 24.11.2021, 14:20 Marjana Debevec

»Srce, ki sprejema« bo geslo nocojšnjega že 31. koncerta Klic dobrote, s katerim Slovenska Karitas zbira sredstva za pomoč družinam v stiski. Prenos boste lahko spremljali na Radiu ognjišče, Radiu Slovenija in TV Slovenija.

Nastopajoči bodo že 31. leto zapored trkali na dobroto src in prinesli toplino v domove slovenskih družin, ki so v stiski. »S koncertom želimo opozoriti na številne stiske družin in posameznikov, povabiti k darovanju in se zahvaliti res iz srca vsem darovalcem za njihovo solidarnost«, je povedala scenaristka letošnjega koncerta Mojca Kepic.

»Klic dobrote bo spremljala komorna zasedba simfoničnega orkestra Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika, pridružil se nam je tudi band štirih fantov. Nastopili bodo: Nuška Drašček, Mojca Bitenc Križaj, Omar Naber, Irena Yebuah Tiran, Kvatropirci, Ansambel Saša Avsenika ter sodelavci Radia Ognjišče.«

Koncert bodo povezovali Bernarda Žarn, Jure Sešek in Žiga Bunič, iz studia v Ljubljani pa nas bo nagovarjala s. Romana Kocjančič.

Na Ponikvi predstavniki prostovoljcev Karitas

Klic dobrote pa je na nek način tudi izraz zahvale vsem sodelavcem Karitas, ki so se letos zaradi razmer v okrnjenem številu zbrali na Slomškovi Ponikvi. Sveto mašo je daroval predsednik Slovenske Karitas nadškof Alojzij Cvikl. »Če posnemamo usmiljenega Samarijana, potem se več ne sprašujemo kdo je človek, ki je potreben pomoči: ali je to Jud ali musliman, ali trgovec ali pastir? V ospredje stopi le še človek, ki potrebuje pomoč in smo se mu pripravljeni približati.
To pot nam Jezus kaže v evangeliju. To je ljubezen, ki je konkretna, ki ima pred seboj celotnega človeka, ne samo njegove materialne potrebe in tudi ne samo duhovne potrebe.
To je pravzaprav naša specifika, je tisto, kar Karitas loči od drugih humanitarnih organizacij,« je še dejal nadškof Cvikl. Vabljeni k spremljanju in darovanju za ljudi v stiski nocoj ob 20.00.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...