Slavi Košir
Jakob Čuk
Meta Potočnik
Sedež mariborske nadškofije. (foto: STA)
Sedež mariborske nadškofije. | (foto: STA)

Anton Kmet odslovljen iz duhovniškega stanu

10.11.2021, 12:40 Marta Jerebič

Škofijski duhovnik mariborske nadškofije Anton Kmet je bil v upravnem kazenskem postopku spoznan za krivega spolne zlorabe mladoletne osebe.

Mariborska nadškofija na svoji spletni strani piše, da mu je bila z izvensodno odločbo 28. junija 2021 naložena zakonita kazen odslovitve iz kleriškega stanu (kan. 290 tč. 2).

Kanonski ukrep odslovitve je Kongregacija za nauk vere dokončno potrdila z dopisom 5. oktobra 2021. Upravni kazenski postopek je v tem primeru zaključen.

Obtoženi je bil 22. oktobra 2021 seznanjen z zaključkom upravnega kazenskega postopka. S tem dnem so mu ugasnile vse pravice, ki izvirajo iz duhovniškega posvečenja.

Mariborska nadškofija žrtev in vse, ki so bili vpleteni v upravni kazenski postopek, priporoča v molitev, da se v Cerkvi znova vzpostavi pravičnost.

Anton Kmet je v izjavi, ki jo prav tako objavlja spletna stran mariborske nadškofije, zapisal, da v pokorščini ter ljubezni do občestva Cerkve in duhovnikov sprejema odločitev predstojnikov o laizaciji.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash) Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash)

So cepiva res od hudega duha?

Na novomeško škofijo se je obrnilo več zaskrbljenih vernikov. Slišali so namreč, da naj bi bilo cepljenje povezano z delovanjem hudobnega duha. Škof Andrej Saje je v odgovoru zapisal, da ...