Marko ZupanMarko Zupan
Meta PotočnikMeta Potočnik
Papež na potovanju (foto: Pixabay)
Papež na potovanju | (foto: Pixabay)

Bo papež spet potoval v tujino?

Papež in Sveti sedež | 26.10.2021, 07:20 Marjana Debevec

Papež Frančišek naj bi v začetku decembra obiskal Grčijo in Ciper, Odpotovati pa želi tudi v Kongo in na Madžarsko, v načrtu sta še Papua Nova Gvineja in Vzhodni Timor. Za za argentinsko tiskovno agencijo Telam je sveti oče spregovoril tudi o svetovni politiki.

Sveti oče je napovedal, da bo v letošnjem decembru obiskal Grčijo in Ciper. Po njegovih besedah namreč svet bolje vidimo iz njegovega obrobja. Potovanje naj bi trajalo od 3. do 5. decembra, kar pa Vatikan še ni potrdil.

Papež je za argentinsko tiskovno agencijo spregovoril tudi o svetovni politiki. Izpostavil je, da je treba od besed preiti k dejanjem, in da bi moral vrh G20 konec oktobra v Rimu, resno obravnavati odnos med nerazvitimi in razvitimi državami ter upoštevati nesorazmerja v svetu. Kot primer je navedel dostop do zdravstvene oskrbe, kar bi prispevalo k hitrejšemu izhodu iz epidemije.

Frančišek je po poročanju Družine še izrazil upanje, da bi vrh, na katerem se bodo zbrali voditelji najbogatejših držav, prispeval k zmanjšanju napetosti na svetovni ravni, kajti stopnjevanje nasilja povzroča še več nasilja. Po papeževem prepričanju gre za trenutek, ko je treba od besed preiti k dejanjem.

Znova je poudaril, da bomo iz epidemije lahko prišli samo vsi skupaj.

Papež in Sveti sedež
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...