Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Dr. Aleš Štrancar (foto: Tino Mamić, Domovina)
Dr. Aleš Štrancar | (foto: Tino Mamić, Domovina)

Dr. Aleš Štrancar za Domovino: Po mojem mnenju je novi koronavirus nastal v laboratoriju

Novice | 09.10.2021, 13:52 Robert Božič

Pred dnevi v tedniku Domovina, včeraj pa tudi na spletnem portalu je objavljen intervju z dr. Alešem Štrancarjem. Z njim se je o različnih vidikih epidemije novega koronavirusa in njegovega vpliva na gospodarstvo in družbo pogovarjal urednik Tino Mamić.

V intervjuju Štrancar izrazi prepričanje, »da ni nobene globalne farmacevtske zarote, saj je kapital farmacevtskih družb razpršen.«

Glede namigovanj, da naj nam bi, skupaj s cepivom vnašali v telo čipe, pa dodaja: »tisti, ki jim je znano, kako je cepivo videti in kako velike so aktivne substance v njem vedo, da ni čipa na tem svetu, ki bi bil takšne velikosti, in ga NIKOLI ne bo. Virus je manjši kot celica. Najmanjši čipi so nekaj desetkrat večji.«

Na neposredno vprašanje, ali je bil kovidni virus ustvarjen umetno, pa dr. Aleš Štrancar odgovori:
»Narava je zelo racionalna in karkoli se v naravi dogaja, je običajno ena mutacija naenkrat. Nikoli narava ne mutira več zadev hkrati. Po raziskavah je bil koronavirus mutiran osemkrat. Že samo zaradi tega je moje osebno mnenje, da koronavirus ni nastal v naravi, ampak v laboratoriju.

Vabljeni da preberete celoten intervju v tedniku Domovina in na spletnem portalu Domovina.je.

Podobnega mnenja tudi dr. Ivan Štuhec?

V zelo podobni smeri je v Komentarju tedna sredi avgusta razmišljal tudi naš komentator dr. Ivan Štuhec. Med drugim je naglasil: "Po skoraj dveh letih pandemičnega stanja v svetu, postaja vse bolj jasno, da se je nekaj zgodilo z virusom na Kitajskem, natančneje v Wuhanu. Znanstveniki, ki so šli na kraj zločina raziskovat, imajo več hipotez. Neglede na to, kaj se je in kaj se ni zgodilo, je bolj ali manj eno jasno: ta virus nima enakih učinkov, kot so jih imeli njegovi predhodniki..."

Celoten komentar lahko preberete in slišite na tej povezavi.

Novice