Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc
Papež Frančišek in Angela Merkel (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek in Angela Merkel | (foto: Vatican Media)

Papež sprejel Angelo Merkel, zvečer oba na molitvi za mir pred Kolosejem

Svet | 07.10.2021, 14:52 Marta Jerebič

Papež Frančišek je v avdienco sprejel odhajajočo nemško kanclerko Angelo Merkel. Ta je povedala, da sta govorila o problemih v Cerkvi, političnih izzivih, zlasti Evropske unije, in podnebni konferenci v Glasgowu.

V tem tednu se je na avdiencah svetega očeta zvrstilo tudi več verskih voditeljev, ki so na ponedeljkovem srečanju prav tako govorili o podnebni konferenci, sicer pa se v Rimu udeležujejo srečanja v »Duhu Assisija«. Skupnost sv. Egidija ga pripravi vsako leto v enem izmed evropskih mest, v spomin na medversko molitveno srečanje za mir, ki ga je leta 1986 v Assisiju vodil sv. Janez Pavel II.

Papež in anglikanski nadškof Welby
Papež in anglikanski nadškof Welby © Divisione Produzione Fotografica

Tokrat so udeleženci govorili o tem, kakšen bi moral biti svet po pandemiji. Poudarili so nujnost dialoga in bratstva med narodi.

Dogodek se bo popoldne sklenil z molitvijo za mir. Potekal bo pred rimskim Kolosejem, na njem bosta prisotna tudi papež in Merklova. 

Svet
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.