Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Mark GazvodaMark Gazvoda
Tanja DominkoTanja Dominko
Pri Mariji Pomagaj na Brezjah, naši zavetnici (foto: Rok Mihevc)
Pri Mariji Pomagaj na Brezjah, naši zavetnici | (foto: Rok Mihevc)

Od Marije k Mariji 2021 - 3. dan

Dogodki | 08.09.2021, 14:34 Uredništvo Radia Ognjišče

Cerkev Marijinega vnebovzetja na otoku sredi Blejskega jezera, ki ji nekateri rečejo kar Marija na jezeru, drugi Marija na Otoku, je podružnica Župnije Bled in je po nekaterih virih morda najstarejše romarsko središče na Slovenskem. To svetišče Marije Vnebovzete pa je tudi cilj letošnjega 12. kolesarskega romanja Od Marije k Mariji.

Na postajah letošnjega romanja posebno pozornost namenjamo srečevanju z našimi poslušalkami in poslušalci. Utrinke s poti lahko slišite v našem živem radijskem programu, najdete jih lahko na našem FB profilu, povzemamo pa jih tudi v tem zapisu. Vabljeni, da ne spregledate potopisa tudi letošnjega 1. dne radijskga kolesarskega romanja in utrinkov včerajšnjega drugega dne romanja.

 

 

 

 

 

10.00 Pri prijateljici Darinki

Zanimiva in zelo zgovorna je ta naša poslušalka, profesorica kemije, mama štirih otrok, skupaj z družino ljubiteljica konj, narave, vsega lepega...

Jutro na Brezjah

Romarji so noč preživeli v zavetju svetišča na Brezjah. Zjutraj so presenetili s. Nikolino, ki prav danes praznuje:

S. Nikolina je nato sodelovala v današnji Svetovalnici in spet natrosila celo prgišče dobrih kuharskih nasvetov ter odgovarjala na kuharske zagate naših poslušalk in poslušalcev.

S. Nikolina in radijski kolesarji obsijani z jutranjim soncem
S. Nikolina in radijski kolesarji obsijani z jutranjim soncem © Rok Mihevc

Sklepni del romarske poti

V Radovljici bo mini srečanje PRO ob 10. uri pred župniščem, opoldanska molitev po namenih naših poslušalk in poslušalcev bo ob 12.00 na Breznici, na Bledu pa bo srečanje ob 13.30 pred župniščem. Sklep romanja bo s slovesno praznično sveto mašo, ki jo bomo z blejsekga otoka prenašali ob 17.00. Vsi ki bi se nam radi pridružili, bodite za prevoz na otok ob 16.00 v pristanišču pod Vilo Bled.

Dogodki
Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj) Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj)

Matic Suhadolc – Naš gost

Naš gost je bil arhitekt Matic Suhadolc, ki je leta 2021 med drugim prejel odličje sv. Cirila in Metoda Slovenske škofovske konference za njegov izjemen doprinos na področju izgradnje in obnove ...