Marjan BuničMarjan Bunič
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
Pri Mariji Pomagaj na Brezjah, naši zavetnici (foto: Rok Mihevc)
Pri Mariji Pomagaj na Brezjah, naši zavetnici | (foto: Rok Mihevc)

Od Marije k Mariji 2021 - 3. dan

Dogodki | 08.09.2021, 14:34 Uredništvo Radia Ognjišče

Cerkev Marijinega vnebovzetja na otoku sredi Blejskega jezera, ki ji nekateri rečejo kar Marija na jezeru, drugi Marija na Otoku, je podružnica Župnije Bled in je po nekaterih virih morda najstarejše romarsko središče na Slovenskem. To svetišče Marije Vnebovzete pa je tudi cilj letošnjega 12. kolesarskega romanja Od Marije k Mariji.

Na postajah letošnjega romanja posebno pozornost namenjamo srečevanju z našimi poslušalkami in poslušalci. Utrinke s poti lahko slišite v našem živem radijskem programu, najdete jih lahko na našem FB profilu, povzemamo pa jih tudi v tem zapisu. Vabljeni, da ne spregledate potopisa tudi letošnjega 1. dne radijskga kolesarskega romanja in utrinkov včerajšnjega drugega dne romanja.

 

 

 

 

 

10.00 Pri prijateljici Darinki

Zanimiva in zelo zgovorna je ta naša poslušalka, profesorica kemije, mama štirih otrok, skupaj z družino ljubiteljica konj, narave, vsega lepega...

Jutro na Brezjah

Romarji so noč preživeli v zavetju svetišča na Brezjah. Zjutraj so presenetili s. Nikolino, ki prav danes praznuje:

S. Nikolina je nato sodelovala v današnji Svetovalnici in spet natrosila celo prgišče dobrih kuharskih nasvetov ter odgovarjala na kuharske zagate naših poslušalk in poslušalcev.

S. Nikolina in radijski kolesarji obsijani z jutranjim soncem
S. Nikolina in radijski kolesarji obsijani z jutranjim soncem © Rok Mihevc

Sklepni del romarske poti

V Radovljici bo mini srečanje PRO ob 10. uri pred župniščem, opoldanska molitev po namenih naših poslušalk in poslušalcev bo ob 12.00 na Breznici, na Bledu pa bo srečanje ob 13.30 pred župniščem. Sklep romanja bo s slovesno praznično sveto mašo, ki jo bomo z blejsekga otoka prenašali ob 17.00. Vsi ki bi se nam radi pridružili, bodite za prevoz na otok ob 16.00 v pristanišču pod Vilo Bled.

Dogodki
Jože Dežman (photo: STA) Jože Dežman (photo: STA)

Jože Dežman prejel odpoved

Jože Dežman, nekdanji direktor Muzeja novejše zgodovine Slovenije, je, kot je sporočil, v torek prejel odpoved pogodbe o zaposlitvi. Dežman je bil po ustanovitvi Muzeja novejše in sodobne ...

Papež Frančišek (photo: Vatican Media) Papež Frančišek (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek je v bolnišnici

Vatikanski tiskovni urad oziroma tiskovni predstavnik Svetega sedeža Matteo Bruni je sporočil, da so papeža Frančiška sprejeli v univerzitetni bolnišnici Gemelli v Rimu na že prej načrtovanih ...

 (photo: )  (photo: )

Nabožne ljudske pesmi

V sklopu letošnjega 18. radijskega misijona pod geslom "Ko se temelji reda podirajo" je bila temu primerno oblikovana tudi oddaja o ljudski glasbi.